Haluatko Diablolle kesätöihin?

25.2.2008 15:18

Tamperelaisryhmä Diablo julkaisee uuden Icaros-albuminsa toukokuun alkupuolella ja lähtee tutusti myös kiertueelle. Orkesteri on päättänyt pystyttää aiheeseen liittyvän kilpailun ja yhtyeen kotisivuilla kerrotaankin seuraavaa: 

Tamperelaisryhmä Diablo julkaisee uuden Icaros-albuminsa toukokuun alkupuolella ja lähtee tutusti myös kiertueelle. Orkesteri on päättänyt pystyttää aiheeseen liittyvän kilpailun ja yhtyeen kotisivuilla kerrotaankin seuraavaa: 

"Haemme D-liiton kannattajien joukosta kitarateknikkoa eli toimenkuvaan kuuluu siis sekä kitaristien että basistin soittimien ja laitteiden kunnossapito. Käytännössähän tämä tarkoittaa keikkapaikoilla tapahtuvaa kielten vaihtoa, virittämistä, laitteiden kasausta ja purkua.

Toimintaa olisi luvassa ainakin kesän isoimmissa festivaalikarkeloissa ja jos virtaa piisaa, niin myöhemmin syksyllä myös klubiriennoissa. Tämä on tilaisuus sinulle joka haluat nähdä rock`n roll -elämän synkän kääntöpuolen!"

– Kai tämä idea on lähtöisin siitä, että sellainen jannu vaan tarvitaan. On kuitenkin kolme kielisoittajaa. Rumputeknikkokin meillä on vaikka rumpaleita on vain yksi. Kieliä ja kaikkea muutakin saattaa aina katkeilla esiintymistilanteessa, joten on hyvä olla taustatukea ongelmatilanteiden varalle. Varsinkin jos aletaan tulevaisuudessa käyttämään kielisoittimia kahdella eri vireellä saman keikan aikana. Ja luotamme toki ihmistuntemukseemme, jos sopiva hemmo kohdalle osuu. Tietynlainen "urpous" on hevihommiin tarvittavien taitojen / soitintuntemuksen lisäksi tähän seuraan enemmän kuin suotava luonteenpiirre, basisti Aadolf Virtanen sanoo.

– Toinen pointti on se, että ajattelin idean olevan kädenojennus myös D-osaston kannattajien suuntaan. Moniko bändi on aiemmin tarjonnut faneilleen mahdollisuutta päästä kirjaimellisesti bändin kelkkaan? Osa siitä porukasta ramppaa kumminkin festareilla ja nyt saman homman voi toteuttaa ilmaiseksi ja vieläpä hyvässä seurassa, laulajakitaristi Rainer Nygård miettii ja jatkaa:

– Aika "perusmeininki" on ollut studiolla ja hommat etenevät (vahingossa) alkuperäisten suunnitelmien mukaan. Toistaiseksi ei ole nimittäin mikään tökkinyt. Ei edes henkilökemiat, heh. Purkissa on nyt rummut, komppikitarat ja basso. A-vireestä huolimatta kielisoittimet kuulostavat vähän perkeleen makoisilta jo lähtötasolla. Lauluista on valmiina ehkä noin puolet ja yhtä lukuunottamatta loputkin vähintään demottuina. Niitä tässä sitten sorvailen aina iltapuhteina Kuulan keskittyessä kotonaan soolojen liruttamiseen. Pari päivää oli tuossa pidettävä jo huilia kun rupesi olemaan kurkku niin palasina pitkän yhtämittaisen tempomisen jäljiltä.

– Ensi viikolla pitäisi kanteleen soittajan saapua tontille ja tempaista vähän kansallissoitintakin sekaan. Samoin olen sopinut ensimmäisten vokalistivierailujenkin osalta, että ekassa ryhmässä tulisivat ääntään väläyttelemään Aholan Jarkko Teräsbetonista ja Tommi "Tuple" Salmela Tarotista. Kuulostaa varmaan eksoottiselta, hah?"

Lue lisää kesätyöpaikasta orkesterin kotisivuilta.

www.diablo1.net

Lisää luettavaa