Haluatko omistaa osuuden Prince-biisin tekijänoikeuksista? Lompakko auki, sellainen on nimittäin nyt myynnissä

On sillä tosin myös sitten hintaakin.
15.2.2018 13:00

Princen kuoleman jälkeen huutokaupoissa on nähty jos jonkinlaista krääsää ja memorabiliaa, mutta tämä lienee kuitenkin sieltä erikoisemmasta ja taatusti harvinaisemmasta päästä: Chris Moon, jonka studiossa ikoninen muusikko työsti demoja uransa alkuaikoina, myy nimittäin omaa osuuttaan Princen Soft And Wet -debyyttisinglen tekijänoikeuksista eBayssa.

Star Tribune -lehden uutisen mukaan Moon on merkitty kappaleen sanoittajaksi yhdessä Princen kanssa, jonka käsialaa onkin sitten puolestaan kaikki muu sävellystä ja sovitusta myöten. Tuottaja lupaa ostajan saavan täydet ja lailliset oikeudet hänen osuuteensa muusikkolegendan esikoislevyltä löytyvän kappaleen tekijätiedoista sekä sen myötä tulevaisuudessa tulevat rojaltimaksut. Hintalappukin on tosin sen mukainen: kaupan ”osta heti”-hinta on 490 tuhatta dollaria eli karvan alle 400 tuhatta euroa.

– Olen omistanut osan kappaleesta sen kirjoittamisesta saakka ja nauttinut sen kuulemisesta lukuisia kertoja vuosien aikana, olen tienannut sillä hyvin ja olen kappaleesta ylpeä. Se on antanut minulle tarpeeksi ja mielestäni nyt on aika ojentaa soihtu eteenpäin jollekin intohimoiselle fanille, joka vaalii ja nauttii kappaleen omistamisesta yhtä paljon kuin minä, Moon kuvailee.

Lisää luettavaa