”Hän ei ollut lähellä liittyä Kissiin” – Paul Stanley oikoo yleisen harhaluulon yhtyeen 1980-luvun alun kitaristikuvioista

4.11.2018 19:29

Ensi vuoden alusta alkavalle jäähyväiskiertueelleen valmistautuvan Kissin Paul Stanley selvitti KISS Kruise -risteilyllä erään yhtyeen kitaristikuvioihin liittyvän väärinkäsityksen. Tarinan mukaanhan kitaristilegenda Eddie Van Halen olisi miltei liittynyt naamiopoppoon vahvuuteen 80-luvun alussa Ace Frehleyn ja bändin teiden erottua. Näin asiat eivät Starchildin mukaan kuitenkaan menneet.

”Ei. Eddie Van Halen ei ollut lähellä liittyä Kissiin”, Stanley toteaa. ”Eddie tuli studiolle – Van Halen -leirissä taisi olla silloin jonkinlaista skismaa – ja Eddie tuli vain katselemaan mitä studiolla oli meneillään. Muistan hänen olleen aivan innoissaan Creatures-biisin soolosta. Hän sanoi: ’Hommatkaa tuo kaveri’. Creaturesilla soittanut kaveri oli Steve Farris, joka oli tuolloin Mister Mister -nimisessä bändissä, jolla oli myös kourallinen hittejä. Eddie oli tuossa vaiheessa innoissaan kiippareista ja muistan hänen tuoneen mukanaan nauhoja joistakin työstämistään biiseistä. Se oli vähän kuin, että tämä kundi on aivan uskomaton kitaristi, ja ajattelin, että ’Eddie, mitä ihmettä puuhaat koskettimien kanssa?’, mutta se oli alkusysäys Jumpille ja muille sen jälkeen tulleille jutuille.”

Lisää luettavaa