”Hän oli sukupolvemme Mozart” – Slash, Tom Morello ja Kirk Hammett kunnioittivat Eddie Van Halenia Rock & Roll Hall of Fame -gaalassa

dpa picture alliance / Alamy / AOP

Viime yön Rock and Roll Hall of Fame -gaalassa kunnioitettiin rock-aatelistoon lisättyjen artistien lisäksi myös vuoden aikana menehtyneitä muusikoita.

Guns N’ Rosesin Slash, Metallican Kirk Hammett ja Rage Against the Machinen Tom Morello tekivät kunniaa edesmenneelle Van Halen -kitaristi Eddie Van Halenille.

”Eddie Van Halen oli todella lahjakas muusikko”, Slash totesi. ”Hänen tyylinsä ja soundinsa olivat täysin ainutlaatuisia. Hänen vaikutuksensa kitaransoittoon oli massiivinen, enkä usko olevan olemassa ketään, joka on tarttunut kitaraan vuoden 1978 jälkeen, ja joka ei olisi jollain lailla saanut vaikutteita Eddie Van Halenilta. Ikävöin hänen soittoaan ja häntä ystävänä.”

”Eddie Van Halen oli ällistyttävä”, Hammett lisäsi. ”Jimi Hendrixin jälkeen ei ole ollut kitaristia, joka olisi vaikuttanut ja inspiroinut minua niin suuresti. Hän tutki yksinkertaisimpia asioita, kuten kielen ylä-ääniä, ja loi siitä tekniikan jota kukaan ei ollut ajatellut edes mahdolliseksi. Hän oli ikään kuin täysin toiselta planeetalta.”

”Eddie Van Halen oli sukupolvemme Mozart”, Morello summasi. ”Hänen kaltaisiaan lahjakkuuksia tulee ehkä noin kerran vuosisadassa. Eddie Van Halen inspiroi minua harjoittelemaan 20 000 tuntia yrittääkseni päästä edes sadan mailin päähän hänen taituruudestaan sähkökitaran varressa.”

Muihin Rock and Roll Hall of Fame -gaalan aikana muistettuihin artisteihin lukeutuivat Little RichardBill WithersNeil PeartJohn PrineGinger BakerRic OcasekDr. JohnKenny Rogers ja Charlie Daniels.

65-vuotias Eddie Van Halen menehtyi 6. lokakuuta Santa Monicassa, Kaliforniassa. Hän sairasti kurkkusyöpää.