”Hän oli surkea” – Malcom Young ei juuri arvostanut AC/DC:n alkuperäistä laulajaa Dave Evansia

31.3.2021 08:56

Nytpä löytyi internetin syövereistä pitkä pätkä kiinnostavaa ihmeteltävää. Konserttielokuvia ja musiikkidokumentteja tarjoava Coda Collection -palvelu julkaisi AC/DC:n Malcolm Youngin haastattelun, jossa edesmennyt kitaristi muistelee yhtyeensä alkuaikoja. Vuonna 2003 tehdyssä haastattelussa puhutaan muun muassa Bon Scottista, Angus Youngin koulupuvusta, bluesista – ja vuosina 1973–74 yhtyeessä laulaneesta Dave Evansista.

Evans tuli puheeksi, kun toimittaja Greg Kot kyseli Malcomilta muistoja niiltä ajoilta, kun Bon Scott tuli mukaan kokoonpanoon. Kitaristi muistelee, että Scott ”otti ohjat” saman tien.

”Hän oli meitä vanhempi ja oli ollut mukana toisessakin bändissä. Hän oli jo kokenut mies. Olimme kirjoittaneet pari biisiä, ja hän kehotti meitä säveltämään lisää. Hän kertoi saaneensa biisi-idean ’siitä saatanan vaimosta, jonka jätin: She’s Got Balls’”, Young kertoo haastattelussa.

”Kuuntelimme hänen neuvojaan korvat höröllä. Hän työnsi meitä aiempaa pidemmälle. Olimme onnellisia, kun ensimmäinen laulajamme lähti. Hän oli surkea. Bon tuli mukaan heti seuraavalla viikolla. Hänellä oli biisejä, ideoita, päättäväisyyttä. Hän oli tosissaan. Oli hienoa saada joku sellainen mukaan.”

Huomionarvoinen lausunto sikäli, että Evans tekee edelleen uraa esittämällä AC/DC:n biisejä. Hän eht levyttää yhtyeen kanssa singlen Can I Sit Next to You, Girl / Rockin’ in the Parlour -vuonna 1974 ennen poistumistaan kokoonpanosta.

Lisää luettavaa