Artisti: Dave Evans

”Hän oli surkea” – Malcom Young ei juuri arvostanut AC/DC:n alkuperäistä laulajaa Dave Evansia

Nytpä löytyi internetin syövereistä pitkä pätkä kiinnostavaa ihmeteltävää. Konserttielokuvia ja musiikkidokumentteja tarjoava Coda Collection -palvelu julkaisi AC/DC:n Malcolm Youngin haastattelun, jossa edesmennyt kitaristi muistelee yhtyeensä alkuaikoja. Vuonna 2003 tehdyssä haastattelussa puhutaan muun muassa Bon Scottista, Angus Youngin koulupuvusta, bluesista – ja vuosina 1973–74 yhtyeessä laulaneesta Dave Evansista.

Millaista jälkeä syntyy, kun alkuperäinen AC/DC-laulaja ja Remu Aaltonen yhdistävät voimansa? Noh, katsotaanpa

Tammiston Kirppiksellä koettiin aiemmin tänään historiallisia hetkiä, kun AC/DC:n alkuperäinen laulusolisti Dave Evans ja Hurriganes-legenda Remu Aaltonen esiintyivät ensimmäistä kertaa yhdessä. Esitettäväksi kappaleeksi oli valikoitunut aussijätin ikoninen Highway to Hell ja meno oli, noh, yllä nähdyn ja kuullun kaltaista.

AC/DC:kö muka aina sitä samaa junttausta? – Näin erilaiselta yhtye näytti ja kuulosti varhaisella promovideollaan

Muistatko aikaa ennen Bon Scottia ja Brian Johnsonia? Silloin AC/DC:n keulilla hääri Dave Evans -niminen herrasmies ja Angusta ja Malcolmia lukuun ottamatta loppubändi oli muutoinkin melko erinäköinen ja -kuuloinen riffiveturi kuin mihin olemme vuosien saatossa tottuneet.