Hän työskenteli niin Elviksen, Johnny Cashin, Howlin’ Wolfin kuin Jerry Lee Lewisin kanssa – ja pian hänestä tehdään elokuva

Sam Phillips ja joku rocklaulaja, kuka lienee.

Seuraavaksi hieman kiinnostavia elokuvauutisia: Classic Rock uutisoi, että Sun Studiosin ja Sun Recordsin perustaneesta Sam Phillipsistä tehdän elämäkertaelokuva. Taustavoimien perusteella filmistä saattaa tulla varsin asiallista kamaa.

Pääosaan kaavaillaan nimittäin Leonardo DiCapriota, joka on jo moneen kertaa todistanut kykenevänsä vahvoihin roolisuorituksiin. DiCaprio toimii myös yhtenä elokuvan tuottajana, ja samalla tontilla operoi ennakkotietojen mukaan myös eräs Mick Jagger. Aikaisemmin Rolling Stones -laulaja on ollut tuottamassa HBO:n Vinyl-sarjaa.

Samuel Phillips (1923–2003) oli 1940–50-luvuilla populaarimusiikin jättiläinen, joka oli avainroolissa, kun rock’n’rollista tuli 1950-luvulla amerikkalaisnuorison suosikkimusiikkia. Hänen perustamansa Sun Recordsin artistiluettelossa komeilivat muun muassa sellaiset nimet kuin Jerry Lee Lewis, Carl Perkins, Roy Orbison, BB King ja Charlie Rich.

Phillipsin taloudellisesti ja kulttuurillisesti merkittävin artisti oli kuitenkin Elvis Presley, joka tunnetusti meni ja sai koko maailman sekaisin. Mielenkiintoista kyllä Wikipedia väittää Phillipsin todenneen, että Elvis oli vasta hänen toiseksi suurin löytönsä: Howlin’ Wolf oli ykkönen.

Elokuva perustuu Peter Guralnickin kirjaan Sam Phillips: The Man Who Invented Rock’N’Roll. Sen kummempia tietoja aikatauluista tai muista ei ole vielä saatavilla, jäämme odottelemaan.