”Hänhän on murhaaja” – Razzlen hengen vaatinut auto-onnettomuus nostettiin taas esille vainoamaan Vince Neiliä

Twisted Sister. Snider toinen vasemmalta.

Yahoo Musicille haastattelun antanut Twisted Sisterin Dee Snider puhui toimittajan kanssa pitkät pätkät ”ystävästään” Donald Trumpista, tukkarockista, riidan haastamisesta Helvetin Enkeleiden kanssa – ja Mötley Crüen Vince Neilistä.

Snider puhuu katkerasti siitä, kuinka hänen raittiutensa koitui paheita ja rock’n’rollia janonneella 1980-luvulla Twisted Sisterin vahingoksi, kun yleisö siirsi katseensa Mötley Crüen kaltaisiin rällääjiin. Hän vertaa päihdefilosofiaansa kaappihomouteen.

– Aluksi pidin raittiuteni salaisuutena. Olin kaappiraitis. Ihmiset olisivat pystyneet paremmin hyväksymään minut naisten vaatteisiin ja meikkiin tälläytyneenä, jos olisin ollut pilvessä. Mutta jos olin selvin päin? Hehän olivat, että ”mikä sinua oikein vaivaa”, Snider sanoo.

Twisted Sister hävisikin taistelun suosiosta Mötiköille 1980-luvun puoliväliin mennessä. Snider pitää edelleen käsittämättömänä sitä, miten paljon hänen kilpailijoilleen annettiin anteeksi.

– Heidän laulajansa Vince pystyi kirjaimellisesti tappamaan jonkun auto-onnettomuudessa. Razzle kuoli, ja lisäksi kaksi naista halvaantui. Ja se on ihmisille ihan ok. ”Jeah, rock’n’roll!” Snider puuskahtaa.

– Eikä Neil ollut vankilassa nimeksikään. Minä olin, että ”Ai näinkö tämä menee? Hänhän on murhaaja.” En ymmärtänyt sitä lainkaan.

Vince Neil tuomittiin vuonna 1986 kaksi vuotta aiemmin tapahtuneesta onnettomuudesta, jossa päihtyneen Mötley-laulajan ohjaama ajoneuvo törmäsi vastaan tulleeseen autoon. Kyydissä ollut Hanoi-rumpali Razzle kuoli, ja toisessa autossa olleet kaksi henkilöä loukkaantuivat vakavasti.

Neil tuomittiin 30 päiväksi vankilaan ja viideksi vuodeksi ehdonalaiseen. Lisäksi hänen piti maksaa korvauksia 2,6 miljoonaa dollaria ja suorittaa 200 tuntia yhdyskuntapalvelua. Laulaja vapautettiin 15 päivän vankilareissun jälkeen hyvän käytöksen perusteella.