Hei taas! Ville Leinonen tekee toisenkin levyllisen iskelmä-covereita

Muistatko laulaja-lauluntekijä Ville Leinosen Hei!-albumin vuodelta 2007? Tuolla levyllähän Leinonen tulkitsi muun muassa Juhamatin ja Katri Helenan alun perin esittämiä vanhoja iskelmiä. Lisää on luvassa, sillä ensi vuoden alkupuolella Villeltä ilmestyy Hei taas! -työnimellä kulkeva levy.

– No hei, onhan se Hei! ihan klassikko!, Ville sanoo. – Ehkä tanssittavuutta olisi voinut tuottaa mukaan vielä enemmän, mutta silloin elämäntilanteeni ja -asenteeni oli yksinkertaisesti ihan erilainen. Albumin tekovaiheessa, kesällä 2006, mahdollisia näkökulmia oli pari. Nyt niitä on kolmesta viiteen.

– Laadin jo kymmenisen vuotta sitten listan jatko-osan mahdollisista biiseistä, mutta sopiva hetki on antanut odotuttaa itseään. Ja hyvä niin, sillä iän myötä näiden juttujen tasot vain syvenevät.

”Tällä kerralla keskityn säveltäjä-sanoittaja Raul Reimanin originaaliin lyriikkaan sekä suomennoksiin aikaväliltä 1982–85”

– Kakkosen biisilistaa en voi vielä paljastaa, mutta sen verran voin toki kertoa, että tällä kerralla keskityn säveltäjä-sanoittaja Raul Reimanin originaaliin lyriikkaan sekä suomennoksiin aikaväliltä 1982–85. Olen valinnut kappaleet nimenomaan sanoitusten pohjalta.

Saako pitkäsoitto seurakseen Hei!-keikkoja?

– Itse asiassa, koko ensi kesä on tarkoitus pyhittää Hei!-hommille ja aionkin siirtää kaikki muut projektit ja bändit tuoksi ajaksi telakalle. Livekokoonpanossa mukana ovat esimerkiksi uuden levyn kapellimestari Janne Lastumäki sekä lauluryhmä Rakkauden äänet.

Jo aivan lähitulevaisuudessa taas siintää pyhäinpäivä, joten onhan tätä kysyttävä: saako pari vuotta sitten ilmestynyt Samhain-coverlevy Death Black Dream joskus jatkoa, tavalla tai toisella?

– Jaa-a. Tuo pitkäsoitto oli sen verran totaalinen veto, että annetaan sen vielä kypsyä ja jatkaa lentoaan. Death Black Dreamista riittää mörköjä useammaksikin halloweeniksi, naurahtaa Leinonen.

– Asiaa sivuten: kyllähän se on viime aikoina herkistänyt miestä, kun Glenn Danzig ja Jerry Only ovat taas palanneet yhteisen asian äärelle. Ja onhan se varmasti heillekin terapeuttista tulla sinuiksi oman nuoruutensa kanssa.

Debyyttijulkaisusi Raastinlauluja puolestaan täyttää ensi vuonna kaksikymmentä. Aiotko muistaa tätä merkkipäivää?

– No, eihän se parikymmentä ole vielä oikein mitään. Ehkä juhlistan sitten kolmekymppisiä.

Mitä muita suunnitelmia sinulla on?

– Olen kaavaillut englanninkielistä debyyttiäni (OPD Songbook) ensi vuoden lopulle. Satulauluja sisältävä Isi istuu puussa on edelleen työvaiheessa Pekko Käpin kanssa. Coverhommien lisäksi on siis luvassa kaikenlaista uuttakin.