”Hei, tietääkö joku, kuka tämä julkkis on”, kysyi eräs yhteisselfien ottanut nuorukainen – koko Twitter-yleisön suureksi huviksi

”Hei, osaako joku kertoa, kuka tämä julkimo on? Kaikki halusivat hänen kanssaan kuvaan enkä halunnut jäädä ulkopuoliseksi”, kysyy James Malcolm -niminen nuorimies Twitter-kuvassaan – poseeratessaan itsensä Nick Caven vieressä. Ja kuinka ollakaan, tämän luokan tietämättömyys yhdistettynä ärsyttävään julkkiskulttuuriin sai nanosekunnissa internetin takajaloilleen. Näin ne viraali-ilmiöt syntyvät.

Huvittava tapaus, kyllä, vaikkakin tilanteesta voi aistia myös taitavaa julkisuuspeliä. Malcolm nimittäin tekee uraa stand up -koomikkona, ja eikös vain tällä tavalla saa sekä ihmiset nauramaan että ilmaista näkyvyyttä kahmalokaupalla. Mies itse on ainakin olevinaan autuaan pihalla siitä, kuka hitto se Nick Cave oikein on, mutta uskokoon kukin miten tahtoo.

Nick Caven viimeisimmistä liikkeistä on kerrottavaa sen verran, että hän jatkaa Warren Ellisin kanssa menestyksestä sivutyötään elokuvasäveltäjänä. Kaksikon säveliä kuullaan seuraavaksi Jeremy Rennerin tähdittämässä, Sicario-käsikirjoittaja Taylor Sheridanin ohjaamassa elokuvassa Wind River. Murhadraama saa ensi-iltansa tammikuun loppupuolella.