Heippa Kaisa, moikka Heidi! Barbe-Q-Barbies vaihtaa kitaristia

Barbe-Q-Barbiesin uusi kitaristi pääsee heti albumiäänityksiin.
15.12.2017 15:12

Helsinkiläisen rockyhtye Barbe-Q-Barbiesin kitaristi vaihtuu. Yhtyeen alkuperäiskitaristi Kaisa Karjalainen on jättänyt kolme albumia julkaisseen, vuonna 2002 perustetun yhtyeen. Asiasta tiedotettiin bändin Facebook-sivulla.

– Asiaan ei liity dramatiikkaa. Joskus jutut vaan menee näin. Kaisa jatkaa uusien musahaasteiden parissa ja B-Q-B keskittyy neljännen levyn tekemiseen uuden kitaristin kera, kommentoi rumpali Niina Klemetti Soundille.

Uusi Barbe-Q-Barbies-kitaristi Heidi Meri.

– Totta kai kaikilla osapuolilla on haikea fiilis päätöksen suhteen. Kaisan taival yhtyeessä on huimat 15 vuotta. Sinä aikana ollaan kasvettu yhteen, tehty kolme hienoa levyä ja ennen kaikkea koettu lukuisia upeita hetkiä, joita on sanoiksi vaikea pukea. Mutta ystävyys ja muistot säilyy, ja Kaisa tulee aina olemaan yksi meistä! Koko bändi toivottaakin kaikkea hyvää ja menestystä Kaisan uusille musiikkiprojekteille.

Kaisan korvaaja on jo astunut remmiin. Jatkossa Barbe-Q-Barbiesin kitaristina nähdään Heidi Meri. Hän pääsee heti tositoimiin, sillä yhtye aloittaa albumin äänitykset Lauri Elorannan johdolla tammikuussa.

”Tarkoitus on haastaa jo ennalta opittuja kaavoja ja viedä musiikkia rohkeasti uusiin suuntiin.”

– Laurin kanssa työskentely on vasta alkanut, mutta koemme jo tässä vaiheessa siirtyneemme aivan uuteen aikakauteen bändin kanssa, Niina hehkuttaa.

– Tarkoitus on haastaa jo ennalta opittuja kaavoja ja viedä musiikkia rohkeasti uusiin suuntiin. Ensimmäinen sinkku tulevalta levyltä julkaistaan helmikuussa 2018. Keikoille rynnätään vasta keväällä tai kesällä. Ensimmäisenä on tähtäimessä pieni kiertue Espanjan suuntaan, mutta toki muutama kotimaan keikkakin on suunnitteilla alkukesäksi. Ennen kaikkea keskitymme tulevan levyn äänityksiin ja uudella kokoonpanolla tekemiseen.

Yhtyeen rivistä poistuva Kaisa Karjalainenkin haluaa kommentoida tilannetta:

– Haikein ja kiitollisin mielin haluan kertoa tässä asian, jonka jotkut jo ehkä ovat kuulleet: olen lopettanut kitaristin tehtävät Barbe-Q-Barbies -yhtyeessä, Karjalainen kertoo.

– Asiaan ei liity yhtään sen kummempaa dramatiikkaa, ja tällaiset päätökset eivät koskaan ole helppoja. Saati silloin, kun takana on lähes 15 vuotta yhteistä matkaa, keikkoja, levyjä ja unohtumattomia hetkiä. Olen äärimmäisen kiitollinen, että sain olla mukana tässä hienossa joukossa, joka koostuu hyvistä ystävistäni. Täydellä sydämellä toivotan Barbe-Q-Barbiesille mitä parhainta jatkoa, hikisimpiä keikkoja, tarttuvimpia biisejä, menestystä ja iloista matkan jatkoa rock’n’rollin valtatiellä. Suuri kiitos ja lämmin halaus teille kaikille: Niina, Ekkis, Niki ja Minttu.

Lisää luettavaa