Helsingin juhlaviikot ja Taiteiden yö siirtyvät suosiolla ensi vuoteen – ”Olemme todella pahoillamme”

Jussi Hellsten

"Uusien tapahtumia koskevien linjausten odottaminen kesäkuun alkuun asti olisi ollut tuotantojemme kannalta kestämätöntä", sanoo Helsingin tapahtumasäätiön toimitusjohtaja Stuba Nikula.

Helsingin juhlaviikot sekä Taiteiden yö siirtyvät koronatilanteen vuoksi ensi vuoteen. Helsingin tapahtumasäätiön hallitus päätti asiasta 11. toukokuuta järjestetyssä kokouksessa ja tiedotti asiasta nettisivuillaan.

Tapahtumien oli alkujaan määrä toteutua elo- ja syyskuun taitteessa, eli Suomen hallituksen linjaus yli 500 hengen yleisötapahtumien kieltämisestä heinäkuun loppuun saakka ei näillä näkymin olisi koskenut tapahtumia. Hallitus päättää kiellon mahdollisesta jatkamisesta kesäkuussa, mutta tapahtumasäätiö ei jäänyt odottelemaan uusia linjauksia vaan katsoi parhaaksi perua tapahtumat tältä vuodelta.

”Festivaaliohjelmaa on valmisteltu pitkään, ja onkin harmillista, että emme pääse toteuttamaan tälle vuodelle suunniteltua hienoa tapahtumaa. Yleisön, artistien ja työntekijöiden turvallisuus ja hyvinvointi ovat kuitenkin tässä tilanteessa ensisijaisia”, sanoo Helsingin tapahtumasäätiön toimitusjohtaja Stuba Nikula.

”Uusien tapahtumia koskevien linjausten odottaminen kesäkuun alkuun asti olisi ollut tuotantojemme kannalta kestämätöntä, joten koemme säätiön hallituksen tehneen ainoan mahdollisen ratkaisun.”

Festivaalin aiemmin julkistettuihin ja myynnissä oleviin tapahtumiin ostetut liput voi palauttaa Ticketmasterin ohjeiden mukaisesti. Helsingin juhlaviikot järjestetään ensi vuonna 19.8.–5.9. ja Taiteiden yötä juhlitaan festivaalin avajaispäivänä.

”Iso kiitos taiteilijoille, kumppaneille ja kaikille, jotka ovat olleet luomassa tämän vuoden Juhlaviikkoja. Olemme todella pahoillamme ja teemme kaikkemme, että taide ja yleisöt kohtaavat jälleen tulevaisuudessa”, sanoo juhlaviikkojen taiteellinen johtaja Marko Ahtisaari.

Harmillisia, mutta tärkeitä uutisia!Helsingin tapahtumasäätiön hallitus on päättänyt, että epävarman…

Posted by Helsingin juhlaviikot / Helsinki Festival on Tuesday, May 12, 2020