Herra Ylppö&Ihmiset: Musiikkia kävelystä, sanoituksia kohtaamisista

13.11.2007 15:07

Herra Ylppö & Ihmiset  (Herra Ylppö (laulu), Hamid Moeini (kitara), Jami Westergård (basso) ja Jukka Kröger (rummut)) julkaisee ensimmäisen pitkäsoittonsa helmikuussa 2008. SonyBMG:n tiedotteessa herra taiteilija sanoo seuraavaa:

Herra Ylppö & Ihmiset  (Herra Ylppö (laulu), Hamid Moeini (kitara), Jami Westergård (basso) ja Jukka Kröger (rummut)) julkaisee ensimmäisen pitkäsoittonsa helmikuussa 2008. SonyBMG:n tiedotteessa herra taiteilija sanoo seuraavaa:

– Lähtökohtana oli tehdä ensimmäinen suomenkielinen post-punk -albumi. Sittemmin tyylilajit ovat rönsyilleet tarantino-kitaroihin, stoner-rockiin, melodiseen poppiin ja hc-punkkiin. Kunnianhimoinen tavoite on tehdä levy, joka on samaan aikaan sekä tunteikas että kylmän viileä.

Mutta mistä kaikki sai alkunsa?

– Nämä laulut ovat taistelleet sielustani 2 – 4 vuotta, biisistä riippuen. Kappaleita on tehty tripla-albumin verran, joista tälle debyytille valikoitui 12. Näistä lauluista muistaakseni neljä on tehty yhteistyössä Hamidin kanssa ja loput meikäläisen omaa ojankaivuuta. Saattaa olla, että annan eräästä biisistä sävellyskrediittejä myös Westergårdille, sillä hänen bassolinjansa muuttivat harmoniaa niin radikaalisti, että laulu sai ikäänkuin uuden elämän, Herra Ylppö kertoo.

– Ja sen verran pitää huomauttaa, että Ihmiset on oikea bändi, joka soittaa mun soolollani. Ottaisin esiin ennakkotapaukset nimiltään Mike Patton ja Maynard James Keenan. Pattonillahan on monta eri yhtyettä eikä kukaan oikein tiedä, mikä niistä on pääteos jos mikään. Maynardilla taasen on Toolin ohella A Perfect Circle ja Puscifer. Mulla on nyt Ihmiset ja Maj Karma.

Miten teet musiikkia?

– Kävelemällä. Katujen dekadenssi ja Lauttasaaren rantojen rauha saa aivojen tunnekeskuksessa aikaan jotain selittämätöntä, joka sitten tulee ulos joko hyräilemällä, kitaralla, bassolla tai pianolla. En osaa sanoa missä päin aivoja tämä tunnekeskus sijaitsee.

Millaisissa tunnelmissa kappaleiden sanoitukset ovat syntyneet?

– Sitä voi istua päivät pitkät monitorin äärellä ja katsella vähäpukeisia tyttöjä. Tai sitten voi lähteä ulos, tavata ihmisiä ihan oikeasti ja kirjoittaa kokemuksistaan lauluja. Minä valitsin jälkimmäisen tien. Mainitsen nyt muutaman kappaleemme nimen: Tyttö epäkunnossa, Kleopatra, Vampyyri, Mellakka ja Varoitus.

Aikooko yhtye soittaa paljon keikkoja tulevaisuudessa?

– Sitä ei tiedä vielä jumalakaan.

www.ihmiset.fi

Lisää luettavaa