Padottujen tunteiden purkamista – Ensinäytössä dream pop -artisti Heta Narkauksen esikoisvideo

Ensinäytössä Heta Narkauksen Missä mun ois hyvä olla -musiikkivideo.
16.9.2022 10:54

Helsinkiläinen laulaja-lauluntekijä Heta Narkaus julkaisi viikko sitten esikoissinglensä Missä mun ois hyvä olla. Nyt tuohon kiehtovaan dream pop -helmeen on tehty video, joka saa ensinäyttönsä yläpuolella. Single on ensimmäinen näyte loppuvuodesta ilmestyvältä debyyttialbumilta.

– Missä mun ois hyvä olla on kappale, josta kaikki alkoi. Olin ollut pitkään tosi uupunut ja uneton eikä kaiken suorittamisen keskellä jäänyt koskaan aikaa musiikille – sille mitä aina kuvittelin tekeväni, vaikka tosiasiassa tein kaikkea muuta ja juoksin itseäni karkuun, kertoo Heta Narkaus.

– Kappale syntyi nopeasti ja löysi helposti muotonsa. Tuntuu, että sain kiinni jostain olennaisesta. Pohdin kappaleessa oman paikan etsintää ja nähdyksi tulemisen tarvetta. Sitä, että joku, edes minä itse, näkisi ahdistukseni taakse. Kappaleen alkupuoli on ihan ensimmäinen demo-otto, jonka Leissi pyysi minua laulamaan työhuoneella yllättäneen itkukohtauksen jälkeen. Aika moni albumin biiseistä syntyi tällaisen painekattilaitkuräjähdyksen jälkeen! Kun on pitkään padonnut tunteita sisään, niiden päästäminen ulos tekee tosi kipeää.

Heta Narkaus (oikealta nimeltään Heta Keskinarkaus) tuottaa kappaleensa yhdessä kitaristi Nicolas ”Leissi” Rehnin (Color Dolor, Jesse Markin) kanssa. Artisti toivoo musiikkinsa tarjoavan kuulijoille lohtua ja luovan tilaa keskeneräisyydelle ja haparoinnille väsyttävän suorituskeskeisessä maailmassa.

Jutun alussa näkyvän videon ovat tehneet Ida Lindgren ja Heta Keskinarkaus.

Heta Narkaus (Kuva: Ida Lindgren)

Lisää luettavaa