Hetken sukellus niihin tunteisiin, jotka ovat elämässämme pysyviä – Eva & Manu julkaisi ensimaistiaisen tulevalta levyltään

Duo sanoo tulevan albumin olevan heille erityisen tärkeä ja merkityksellinen.
10.4.2020 08:59

Suomalais-ranskalainen folkduo Eva & Manu on tänään julkaissut uuden singlen Ocean. Kyseessä on ensimmäinen singlelohkaisu kaksikon tulevalta uudelta albumilta, joka on saanut inspiraationsa luonnosta, perheestä ja ystävistä.

”Meillä on ollut tässä vuosien varrella paljon muutoksia ja mullistuksia ja ne kokemukset kuuluvat meidän levyllä. Tuntuu, että entisenä pariskuntana meistä usein ajatellaan, että laulamme vain parisuhteesta ja rakkaudesta. Niin ei suinkaan ole, kirjoitamme paljon meidän henkisestä kasvusta ja kaikenlaisista tuntemuksista mitä elämä on tuonut”, duo avaa.

Tuleva pitkäsoitto on yhtyeen kolmas ja sitä on työstetty viime syksystä saakka. Aiemmista levyistä poiketen kaksikko on kirjoittanut, äänittänyt ja tuottanut uuden albumin täysin itse nyt julkaistua Ocean-singleä lukuun ottamatta.

”Meillä on jo aika pitkä ura takana johon on mahtunut kaikenlaisia käänteitä eri levy-yhtiöistä meidän parisuhteen päättymiseen. Kaiken tämän jälkeen me ollaan pysytty tiiviisti bändinä ja tuntuu, että se suhde on vahvistunut vuosi vuodelta. Myös siksi tämä levy on meille erityinen, olemme tehneet sen täysin kahdestaan ja se kuulostaa sataprosenttisesti juuri meiltä”, kaksikko toteaa.

”Meillä oli albumin soundimaailmasta hyvin selkeä visio alusta alkaen joten ratkaisu tuntui todella luontevalta. Albumi on nauhoitettu meidän studiolla Helsingissä, suurin osa biiseistä on nauhoitettu meidän kitaroilla sekä pianolla jonka hankimme viime syksynä tätä varten. Samplasimme soittimia sekä meidän ääntä, tutkimme niiden maailmaa monella tavalla. Yhden päivän vietimme Evan vanhempien mökillä Porvoossa, jossa nauhoitimme rumpuja Juhana Kiisken kanssa. Tämä albumi on siis hyvin orgaaninen ja meille erityisen tärkeä, koska olemme tehneet sitä vain kahdestaan biisien kirjoittamisesta tuotantoon ja miksaukseen.”

Nyt julkaistun Ocean-singlen on puolestaan tuottanut Supboenakin tunnettu Mikko Pennanen. Kuuntele kappale alta:

Lisää luettavaa