Historiallinen levymerkki nousee jälleen – Fried Musicista tulee EMI Capitol

Jukka Immonen ja Kimmo Valtanen.
Pekka Mustonen

Suomessa vuonna 1972 toimintansa aloittanut EMI Finland sulautui viisi vuotta sitten kaupan seurauksena Universal Musiciin. Nyt Universal Music aloittaa yhteistyön indie-levymerkki The Fried Musicin kanssa, minkä johdosta Fried Music vaihtaa nimekseen EMI Capitol.

Tuottaja Jukka Immonen perusti Fried Musicin vuonna 2002. EMI Capitolin luovaksi johtajaksi nimetty Immonen iloitsee yhteistyökuviosta, jonka kautta saadaan ison levy-yhtiön maailmanlaajuinen tunnettuvuus ja kansainväliset verkostot, mutta säilytetään luovan ja ketterän indie-yhtiön henki.

– Olemme Friedilla tehneet jo vuosia töitä kansainvälisellä musiikkikentällä huippuartistien kanssa. EMI Capitol -brändi on omiaan houkuttelemaan entistäkin enemmän ulkomaisiakin musiikintekijöitä Suomeen. Artistimmekin ovat innoissaan päästessään julkaisemaan jatkossa tuotantonsa legendaarisen EMI Capitolin alla, Immonen kertoo.

Universal Musicin toimitusjohtaja Kimmo Valtanen kertoo yhtiön odottaneen oikeaa aikaa ja henkilöitä tuodakseen legendaarisen levymerkin takaisin. Palaset loksahtivat paikoilleen Fried Musicin kanssa.

– Uuden levymerkin tuominen Suomeen on sikälikin ajankohtaista, että maamme musiikkimarkkina on kymmenen kutistuvan vuoden jälkeen ripeässä kasvussa. Musiikkia kulutetaan nyt enemmän kuin koskaan ja kysyntään pitää vastata hiteillä. Ja niitä uusi EMI Capitol osaa Immosen luotsaamana tehdä, Valtanen lisää.

Levymerkin ensimmäinen julkaisu on palkitun säveltäjä-tuottaja Hank Solon, eli Henri Salosen ensimmäinen singlejulkaisu sooloartistina. 2. elokuuta julkaistulla Söpö-kappaleella esiintyvät Hank Solon lisäksi Sanni, Kasmir ja Kauniit & Uhkarohkeat.

– Avausjulkaisu on merkkitapahtumalle sopiva, sillä muiden muassa Sannin, Kasmirin, Anna Abreun ja Maija Vilkkumaan tuottajana tunnettu Hank Solo ei ole aiemmin julkaissut musiikkia sooloartistina, Valtanen toteaa.