Hivenen yllättävästi Bruce Dickinson ei usko usean eri asian tekemiseen samanaikaisesti – ”Se on silkkaa roskaa”

Iron Maidenin monilahjakas solisti Bruce Dickinson ei varmastikaan ole mikään aivan väärä henkilö, jonka puoleen kääntyä elämänohjeiden ja muiden neuvojen tiimoilta, olipa aihe sitten melkein mikä tahansa. Miekkailijana, rocktähtenä, kirjailijana, käsikirjoittajana, radiojuontajana, lentäjänä ja luennoitsijana kunnostautunut mies piipahti kuluvan viikon tiistaina Oslossa What Does This Button Do? -elämäkertansa puhujakiertueella.

Dickinsonilta tiedusteltiin tilaisuudessa neuvoja ajankäytön optimoimiseen motivaation säilytyksen ja keskittymisen kannalta, jolloin mies paljasti suhtautuvansa epäuskoisesti niin sanottuun multitaskingiin.

”Noh, yritän itse asiassa tehdä yhden asian kerrallaan, sillä en kykene enempään”, Dickison tuumaili. ”Olen huomannut, että mikäli yritän tehdä kahta eri asiaa samanaikaisesti, kuten vaikkapa syömään veitsen ja haarukan kanssa samalla shakkia pelaten, toinen aktiviteeteista kärsii vääjäämättä. Joten niin yksinkertaiselta kuin se kuulostaakin, tee se mitä ikinä teetkin, ja tee sitten jotain muuta.”

”Kaikki nämä jutut usean asian tekemisestä samanaikaisesti ovat roskaa – silkkaa roskaa”, mies jatkaa. ”Naiset eivät voi tehdä useita asioita samanaikaisesti. Miehet eivät voi tehdä useita asioita samanaikaisesti. Mutta jotkut ihmiset ovat parempia siirtymään asioista toiseen ja sitten taas takaisin. Mikäli he kuitenkin aikovat tehdä sen menestyksekkäästi, he tekevät yhden asian kerrallaan ja siirtyvät sitten nopeasti toiseen. Se ei ole multitaskingia; kyse on vain kyvystä vaihtaa vauhdikkaasti työn alla olevasta jutusta toiseen.”

Alla miehen puhujakeikka enemmän tai vähemmän kokonaisuudessaan.