HS: Mira Luoti sanoo vertausten Vesalaan ottaneen koville – ”Valehtelisin, jos väittäisin, ettei se sattuisi”

29.12.2019 15:52

Laulaja Mira Luoti muistelee uransa alkutaipaleita ja nykyisiä haasteita Helsingin Sanomien tuoreessa haastattelussa.

Luoti kertoo huomanneensa nopeasti soolouralleen siirryttyään, että suuri yleisö ja media näkivät hänet edelleen PMMP:n toisena osapuolena. Hänen ja entisen bändikaveri Paula Vesalan välille rakennettiinkin julkisuudessa tietynlaista kilpailuasetelmaa.

Luoti mainitsee esimerkkinä tästä erityisesti kesän 2016, jolloin he molemmat esiintyivät sooloartisteina Ruisrockissa, Luoti pienellä lavalla alkuiltapäivästä ja Vesala isolla lavalla alkuillasta. Helsingin Sanomat kirjoitti tuolloin, ettei PMMP:n taiasta ole enää mitään jäljellä. Luoti kertoo hämmentyneensä kommenteista.

”Se suhtautuminen tuli täytenä yllätyksenä. Omasta mielestäni olin tehnyt vaativan ja tyylikkään albumin, mutta siihen ei keskityttykään, vaan verrattiin aiempaan. Levyn julkaisun jälkeen tuli sellainen olo, että meitsiä on nyt työnnetty alas aika paljon. Valehtelisin, jos väittäisin, ettei se sattuisi.”

Kun Luoti näki jutun Porissa, hän lukittautui vessaan itkemään ja soitti sitten kaverilleen. Myöhemmin hän kirjoitti aiheesta ystävänsä kehotuksesta Facebook-päivityken, joka keräsi runsaasti huomiota.

”Ensinnäkin mua sattuu ihan hirvittävästi, että minut ja minulle tärkeä ja rakas ihminen laitetaan kilpailuasetelmaan”, Luoti kirjoitti. ”Harmitti tietenkin etten päässyt Hartsulle, mutta työt on tehtävä ja tämä työ on minulle erittäin rakas.”

Luoti kertoo Helsingin Sanomille tekevänsä nykyisin musiikkia ennen kaikkea tekemisen ilosta.

”Ei ole tullut sellaista oloa, että voimat loppuisivat ja etten jaksaisi enää. Päinvastoin, opin tästä koko ajan enemmän ja saan itsevarmuutta jatkaa. Toisille suosiota tulee nopeammin kuin toisille”, hän sanoo.

Lisää luettavaa