HS: Piirpauke-yhtyeen perustajajäsen Antti Hytti, 68, on kuollut

Hytti menehtyi pitkäaikaiseen sairauteen.
8.7.2021 12:20

Piirpauke-yhtyeen perustajajäsen, muusikko, äänisuunnittelija ja äänisuunnittelun opettaja Antti Hytti on kuollut. 68-vuotias Hytti menehtyi 3. heinäkuuta Porvoossa pitkäaikaisen sairauden uuvuttamana. Asiasta uutisoi Helsingin Sanomat.

Hytti ja Sakari Kukko perustivat kansanmusiikkia, jazzia ja progressiivista rockia yhdistelevän yhtyeen vuonna 1974, joka esiintyi ensimmäistä kertaa Puurpauke-nimellä vuonna 1975. Basisti Hytin ja puhaltimista sekä koskettimista vastanneen Kukon lisäksi alkuperäiseen, vuosina 1974–1976 toimineeseen kokoonpanoon kuuluivat myös Hasse Walli (kitara) sekä Jukka Wasama (rummut). Hytti erosi yhtyeestä vuonna 1976. Yhtye on edelleen toiminnassa ja Kukko on pysynyt sen useasti muuttuneen kokoonpanon ainoana pysyvänä jäsenenä.

Hytti oli myös mukana Punainen lanka -yhtyeessä, joka julkaisi 1970-luvulla Love Recordsin kautta kaksi levyä ja keikkaili muutaman vuoden ajan. Jazzia, kansanmusiikkia, amerikkalaista folkia ja popmusiikkia yhdistelleen yhtyeen ensimmäisessä kokoonpanossa vaikuttivat lisäksi laulajat Eija Ahvo ja Harri Saksala sekä kitaristit Hasse Walli ja Jukka Hauru.

Myöhemmin Hytti oli mukana monissa muissa erilaisissa kokoonpanoissa, jonka lisäksi hän sävelsi niin elokuva- kuin teatterimusiikkia sekä opetti äänisuunnittelua Teatterikorkeakoulussa.

”Soittajana hän oli hyvin tinkimätön oman tyylinsä kannattaja ja eteenpäin viejä. Todella omanlaisensa muusikko, harvinaisen, voisiko jopa sanoa jääräpäinen”, Saksala kommentoi Helsingin Sanomille.

Lisää luettavaa