Hüsker Dü -yhtyeen Grant Hart on kuollut, kertovat medialähteet

56-vuotiaan rumpalin kerrotaan menehtyneen syöpään torstaina 14. syyskuuta.

Variety-lehti ja lukuisat muut medialähteet kertovat Hüsker Dü -rumpalin ja perustajajäsenen Grant Hartin kuolleen torstaina 14. syyskuuta. Billboard-lehden mukaan Hart menehtyi syöpään.

Viranomaisten vahvistusta asialle ei ole vielä tullut julkisuuteen, mutta muun muassa Hüsker Dün virallisilla Facebook-sivuilla julkaistiin kaksi tuntia sitten mustavalkoinen kuva Hartista ilman saatetekstiä. Päivitämme tilannetta, kun lisää tietoja aiheesta saadaan.

Päivitys 15.9.2017 9:40 – Hüsker Dü -kollega Bob Mould vahvisti tiedon Hartin poismenosta Facebookissa julkaisemassaan muistokirjoituksessa. Myös minnesotalainen Star Tribune -lehti on vahvistanut Hartin menehtyneen torstain vastaisena yönä sairaalassa Minnesotassa.

18. maaliskuuta 1961 Minnesotassa syntynyt Grant Hart perusti Hüsker Dün Bob Mouldin ja basisti Greg Nortonin kanssa vuonna 1979. Hardcore punk -yhtyeenä aloittanut Hüsker Dü erosi monista punkyhtyeistä melodisuudellaan ja bändillä oli tärkeä rooli amerikkalaisen indie-skenen kehittymisessä 80-luvulla. Bändi raivasi tietä muun muassa sellaisille yhtyeille kuin Pixies, Dinosaur Jr ja Nirvana, ja toimi suurena esikuvana muun muassa Billy Corganille ja Dave Grohlille. Zen Arcade -albumia (1984) pidetään yhtenä vaihtoehtorockin kulmakivenä.

Hüsker Dü hajosi vuonna 1987, jonka jälkeen Hart perusti Nova Mob -yhtyeen, joka oli aktiivinen vuosien 1988 ja 1997 välillä. Hart julkaisi myös neljä sooloalbumia, joista viimeisin The Argument ilmestyi 2013.