”Hylkää kaikki unelmasi menestyksestä” – Steve Vai kertoo tärkeimmät ohjeensa nuorille muusikoille

21.2.2022 09:49

Brittiläinen Guitarist-lehti jututti uusimman numeronsa pääartikkeliin kitaramaestro Steve Vaita. Normaalin haastattelun lisäksi Vai sai kirjoittaa lehteen itse puheenvuoron, jossa tarjotaan uudemmille kitaristeille neuvoja sen suhteen, miten heidän kannattaisi edistää uraansa. Vain neuvo on yksinkertainen: unohda se ura, keskity mieluummin tekemään sitä mistä nautit eniten.

”Neuvoni on, että hylkää kaikki unelmasi menestyksestä. Unohda ne kokonaan. Unohda fantasiasi hurjasta suosiosta, koska ne voivat toteutua tai sitten eivät”, Vai kirjoittaa.

”Jos ne eivät toteudu, alat vain syyttää itseäsi tai jotakuta muuta, tai koko maailmaa, tai musiikkibisnestä, tai vanhempiasi. Voin kertoa myös, että jos saavutatkin menestystä, se ei loppujen lopuksi riitä sinulle. Koska jos tekemäsi jutut eivät tarjoa sinulle täyttymystä nyt, eivät ne tarjoa sitä myöhemminkään vaikka menestyisit miten paljon tahansa.”

Menestyksen hakemisen sijaan Vai kehottaa keskittymään sen kuuluisan oman jutun löytämiseen. Jos tekee jotain nautinnolla, loppu hoituu itsestään.

”Kun saat ainutlaatuisen inspiraation, joka sopii juuri sinulle, heittäydy siihen ehdoitta ja ilman tekosyitä välittömästi. Koska jos nautit luomisprosessista, nautit elämästä”, Vai kirjoittaa.

”Saatat nyt kysyä, että ’entäs tulevaisuuteni?’ No, arvaapa mitä tapahtuu, jos elät onnellista elämää juuri nyt? Tulevaisuus hoituu kuin itsestään.”

Eli siinäs kuulitte: älkää metsästäkö menestystä, metsästäkää jotain mitä on pirun kivaa tehdä. Hyvä neuvo!

Lisää luettavaa