Hyvästi, Töminä ja Sulo! Ilosaarirock laajenee kolmipäiväiseksi

Ilosaaren Rentolava viime kesänä Vesalan aikaan.

Ilosaarirockin konsepti muuttuu merkittävästi, kun perjantaihin perinteisesti kuuluneet punkklubi Töminä ja suomirock-klubi Sulo poistuvat ja niiden sijaan festivaali laajenee kolmipäiväiseksi. Uudistusta perustellaan konseptin selkeyttämisellä.

– Varsinkin monelle ulkopaikkakuntalaiselle festarivieraalle perjantain klubipäivä on ollut vaikea konsepti. Että ensin ostetaan festarilippu, mutta sitten pitääkin ostaa vielä klubilippu. Tästä tulee meille paljon palautetta, totesi Ilosaarirockin vastaava tuottaja Petri Varis sanomalehti Karjalaiselle.

Ensi kesänä Ilosaarirock juhlitaan siis Joensuun Laulurinteellä perjantaista sunnuntaihin 14.–16.7. Kaikki viisi esiintymislavaa ovat käytössä jo perjantaina.

– Ollaan mietitty perjantain muuttamista festaripäiväksi jo pitkään ja viime vuoden menestyneen tapahtuman jälkeen päätimme toimia. Festarivieraille on kesällä tarjolla kolme päivää kahden sijaan ja sitä myöten toki entistä laajempi koti- ja ulkomainen artistikattaus. Ensimmäinen julkistus tapahtuu viikon päästä ja herkkua on tarjolla, se voidaan luvata, hehkuttelee Petri Varis.

Ensimmäiset ensi kesän artistijulkistukset paljastetaan maanantaina 23.1., ja siihen asti on myynnissä normaalihintaa edullisempia Sika säkissä -lippuja.

Karjalaisen jutusta selviää myös, että perinteiset varjotapahtumat Ilovaarirock ja Vekararock, jotka ovat aiemmin olleet festariviikonlopun yhteydessä, siirtyvät nyt edelliseen viikonloppuun.

Viime vuonna Ilosaarirockissa juhli 54 500 festivaalivierasta.

Soundi on Ilosaarirockin yhteistyökumppani.