Hyviä ja huonoja uutisia jazzväelle – Pori Jazz peruuntuu, festivaalin tilalla järjestetään konserttisarja

Myös festivaaliorganisaatio on kokenut muutoksia.
5.5.2021 10:36

Pori Jazz tiedottaa, että festivaalia ei pystytä järjestämään vielä tänäkään kesänä. Lohtua tuo kuitenkin kolmipäiväinen Pori Jazz soi taas -konserttisarja, jonka myötä Kirjurinluodon Lokkilavalle nousevat muun muassa Verneri Pohjola Quartet, Pepe Willberg & Jukka Eskola Statement, Quintessence, vierailijoiden kanssa esiintyvä Timo Lassy sekä Aili Ikonen & Jukka Perko Avara.

Pori Jazz soi taas järjestetään 15.–17. heinäkuuta ja rajoitettu määrä lippuja tulee myyntiin perjantaina 7. toukokuuta klo 9. Konsertit järjestetään turvallisuusnäkökohtia korostaen ja kaikkia voimassaolevia viranomaismääräyksiä noudattaen. Mikäli konsertit jouduttaisiin koronatilanteen takia perumaan, liput voi palauttaa. Lisätietoa löydät täältä.

Pori Jazziin ostetut liput käyvät puolestaan sellaisenaan myös ensi vuonna, kun festivaali pystytään (toivon mukaan) jälleen toteuttamaan koko komeudessaan.

Myös Pori Jazzin organisaatiossa on tapahtunut muutoksia. Yle nimittäin uutisoi, että kolme vuotta Pori Jazzin toimitusjohtajan toiminut Miika Ranne on jättänyt paikkansa ja lopettanut työnsä organisaatiossa toukokuun vaihteessa. Ranne kertoo Ylelle keskustelleensa jo aiemmin Pori Jazzin hallituksen kanssa, että toimitusjohtajan vaihdos olisi luontevaa tehdä, mikäli kesän festivaali joudutaan perumaan.

”Ensin tehtiin tosi iso festivaali 2019, joka oli monella mittarilla onnistunut. Sen jälkeen on ollut poikkeusaikaa kaksi seuraavaa vuotta. Tilannetta ei osannut kukaan ennakoida, ja se on vaatinut tietysti muutosjohtamista ja kauheasti tukilobbausta. Tilanteet ovat niin sanotusti vähän muuttuneet”, kommentoi Ranne Ylelle.

Pori Jazz 66 ry:n toimitusjohtajan tehtäviä hoitaa toistaiseksi hallituksen puheenjohtaja Kristian Vainio. Kesän tapahtumien valmisteluista vastaa taiteellinen johtaja Mikkomatti Aro. Uuden toimitusjohtajan hakuprosessi alkaa myöhemmin kesällä.

Lisää luettavaa