Ian Hill sanoo Judas Priestin pitäneen pintansa, vaikka ”ihmiset ovat yrittäneet hävittää metallia viimeiset 35-40 vuotta”

1.5.2024 13:35

Judas Priest -basisti Ian Hilliltä kysyttiin hiljattain, minkä neuvon hän antaisi nuoremmalle itselleen, jos voisi palata ajassa 50 vuotta taaksepäin.

”Öh, en tiedä. Tuolloin sitä vain toivoi lyövänsä läpi ja tulevansa suosituksi”, Hill sanoo turkkilaiselle Metal Odalle. ”Ei sitä usko ennen kuin se tapahtuu, mutta sitä vain puskee eteenpäin. Kyse on ennen kaikkea kärsivällisyydestä ja periksiantamattomuudesta. Jatka vain puskemista jos sinulla on jotain annettavaa… niin sanoisin kaikille nykypäivänä aloittaville, joskin se on vähän vaikeampaa näinä aikoina. Ei sillä että se olisi koskaan ollut helppoa, mutta nykyään se on vähän vaikeampaa koska systeemi on muuttunut täysin tunnistamattomaksi meidän ajoistamme. Mutta periksiantamattomuus, usko itseensä ja se, että jaksaa yrittää, ovat ne avainasiat.”

Hill jutteli haastattelussa myös bändin tuoreen Invincible Shield -albumin merkityksestä.

”Meitä on vuosien varrella koeteltu monin eri tavoin”, Hill sanoo. ”Ihmiset ovat yrittäneet hävittää metallia viimeiset 35-40 vuotta, joten se on aina ollut yhtä vääntöä valtaapitäviä vastaan. Olemme aina onnistuneet selviämään ja päässeet mankelin läpi ehjin nahoin. On ollut oikeustaistoja, joissa ihmiset ovat yrittäneet kusettaa meiltä suuria summia rahaa ilman minkäänlaista syytä. Ja sitten on ollut henkilökohtaisia vastoinkäymisiä. Rob [Halford] on ollut syöpätaistelunsa. Richie [Faulkner] melkein kuoli lavalle muutama vuosi sitten. Ja sitten on tietenkin Glennin [Tipton] haasteet Parkinsonin taudin kanssa. Ja siitä huolimatta hän pystyy edelleen nousemaan lavalle ja soittamaan parit encoret. On kuin meillä olisi läpäisemätön suojakilpi edessämme. Tosin taisin juuri antaa sille kuoliniskun.”

Lisää luettavaa