IIouutisia kaikille jazzin ystäville: alan kiistaton suuruus Herbie Hancock saapuu ensi kesänä Suomeen

Pianovirtuoosi esiintyy tiistaina 25. heinäkuuta Helsingin Allas Sea Poolilla.
22.3.2023 12:01

Jazzin ja modernin rytmimusiikin diggareille olisi nyt tarjolla keikkakokemusta, kun useasti Grammy-palkittu Herbie Hancock palaa Suomeen ensi kesänä. Legendaarinen jazzmuusikko esiintyy tiistaina 25. heinäkuuta Helsingin Allas Sea Poolilla, ja lippuja keikalle voi ostaa 27. maaliskuuta alkaen Lippupisteestä. Pilettien hinnat alkavat 79 eurosta.

Chicagossa vuonna 1940 syntynyt Hancock on tehnyt musiikillaan historiaa jo seitsemällä eri vuosikymmenellä. Pitkällä urallaan hänet on palkittu muun muassa 14 Grammy-palkinnolla sekä parhaan alkuperäisen elokuvamusiikin Oscarilla (Round Midnight). Pianisti- ja säveltäjälegenda on yhdistänyt tuotannossaan kunkin aikakauden musiikillisia virtauksia, ja harvojen artistien nähdään vaikuttaneen jazz- ja R&B-musiikkiin Hancockin tavoin.

Jo lapsuusvuosinaan uransa aloittanut pianovirtuoosi esitti Chicagon sinfoniaorkesterin kanssa Mozartin musiikkia ollessaan vain 11-vuotias. 1960-luvulla yhteistyö jazztrumpetisti Donald Byrdin kanssa johti levytyssopimukseen sooloartistina, ja debyyttialbumi Takin’ Off julkaistiin vuonna 1963. Soolotuotannon työstämisen lisäksi  Hancock on muun muassa soittanut trumpetisti Miles Davisin kvintetissä, omassa The Headhunters -bändissään ja tehnyt yhteistyötä useiden eri artistien kanssa. Näihin lukeutuvat esimerkiksi Chick Corea, Joni Mitchell, Stevie Wonder, Annie Lennox, John Mayer ja Christina Aguileira.

Suomessa aiemmin ainakin Pori Jazzeilla useaan otteeseen esiintyneen Hancockin heinäkuinen konsertti tulee olemaan osa Allas Sea Poolin Allas Live -konserttisarjaa.

Lisää luettavaa