Ile Kallio juhlii marraskuussa tuplatasavuosia

25.5.2015 12:26

Muusikkokonkari Ile Kallio juhlistaa marraskuussa yhdellä iskulla sekä 40 vuotta kestänyttä taiteilijauraansa että 60-vuotissyntymäpäiviään.

Sata lasissa -nimiset juhlakonsertit järjestetään torstaina 12. marraskuuta Turun Logomossa ja keskiviikkona 18. marraskuuta Helsingin Kulttuuritalolla. Juhlakeikat sisältävät kaksi settiä. Ensimmäisessä Kallio esiintyy erikoisvieraiden kanssa. Väliajan jälkeisessä osuudessa kitaristin nykyinen yhtye Ile Kallio Big Rock Band vie kuulijan juurevalle rock’n’roll-matkalle.

– Kulttuuritalo on minulle lähes pyhä paikka. Murrosiässä ensimmäiset musiikin livekokemukset eturivissä, paristokäyttöinen Telefunken-kelanauhuri sylissä. Jostain syystä kukaan ei koskaan kysynyt mitään nauhurista… Lavalla Fleetwood Mac, Led Zeppelin, Blind Faith, Steppenwolf, Muddy Waters… ja kitaran jättiläisiä: Peter Green, Jimmy Page, Eric Clapton, Johnny Winter, muistelee Ile Kallio tiedotteessa.

– Se oli rokin peruskoulu minulle ja jätti pysyvät jäljet sieluun. Ja se kaikki laittoi soittamaan niin että sormiin sattui. Marraskuussa sekä Turun Logomossa että Helsingin Kulttuuritalossa tullaan näkemään arvonsa mukaiset konsertit juhlavuoteni kunniaksi.

Ile Kallio nousi pinnalle Hurriganesin perustajajäsenenä ja kitaristina.

Lisää luettavaa