Ilosaarirockin ajaton klassikko – Töminä-klubilla vaihtoehtometeliä ja ruotsalaista rockia

1.4.2016 09:39

Punk- ja vaihtoehtomusiikkiin keskittynyt Töminä-klubi on tarjonnut vaihehtomusaa jo parikymmentä vuotta. Joensuun Ilosaarirockin avaava klubi järjestetään Laulurinteellä perjantaina 15. heinäkuuta. Ilosaarirockin vastaava tuottaja Petri Varis kuvailee klubia ajattomaksi klassikoksi, jonka hintakin on pysynyt suunnilleen samoissa hinnoissa aina.

– Arkistoja kun kaiveli, niin 40 markkaa taisi olla hinta vuonna 2000. Menkööt nousu inflaation piikkiin, Varis toteaa.

Jos klubin taso on pysynyt samana hintojen puolesta, on se tehnyt sitä myös esiintyjien suhteen. Tulevan klubin tarjontaan tuo kansainvälistä väriä Imperial State Electric -kitaristin klassista hard rockia soittava sooloyhtye Robert Pehrsson’s Humbucker. Töminässä esiintyvät myös kotimaiset Teksti-TV 666, Kesä, The Mutants, Kumikameli, Kohti Tuhoa, Särkyneet ja Rusto.

–  Kumikameli näytti soittavan 20 vuotta sittenkin, joten eipä tuo meno ole senkään puolesta muuttunut, nauraa Varis.

Ilosaarirock järjestetään 15.-17. heinäkuuta, ja siellä esiintyvät muun muassa Ellie Goulding, Volbeat, Paradise Lost, The 1975, TesseracT, Wolf Alice, Frank Carter & The Rattlesnakes, Tryer, Stam1na,Moonsorrow, Juice Normaali, Musta Risti, Death Hawks, Lasten Hautasmaa ja Tähtiportti.

Ennakkoliput ovat myynnissä Tiketissä ja Lippupisteessä.

Lisää luettavaa