Imagine Dragons -nokkamies vastaa kritiikkiin kyseenalaisista keikoista – ”Maailma on täynnä korruptoituneita johtajia ja sodanlietsojia”

Bändiä on kritisoitu näiden esiinnyttyä Israelissa ja Azerbaidžanissa.
3.7.2024 16:55

Suosittu pop rock -yhtye Imagine Dragons on saanut runsaasti kritiikkiä muusikkokollegoiltaan soitettuaan viime syksynä keikat Israelissa ja Azerbaidžanissa. Muun muassa System of a Down -laulaja Serj Tankian vetosi bändiin, että esiintyminen Azerbaidžanissa voidaan nähdä autoritäärisen hallinnon toimien ”valkopesuna”. Tankianin lisäksi myös Roger Waters, Brian Eno ja Thurston Moore pyysivät yhtyettä harkitsemaan vakavasti näitä esiintymisiä.

”Olen varoittanut useita organisaatioita käyttämästä Azerbaidžania keikkapaikkana, koska jos heille suodaan kansainvälisiä linkkejä, he vain jatkavat pahoja tekojaan. Maata hallitsee diktaattori, joka suorittaa kansanmurhaa, mutta saa silti sopimuksia, Formula-kisoja ja isoja konsertteja. Se saa ajattelemaan, että tappaminen on ihan okei”, Tankian sanoi hiljattain Metal Hammerille antamassaan haastattelussa.

”Jos olet niin sokea, että soitat keikan maassa, joka näännyttää toisen maan nälkään, huolimatta siitä mitä kansainvälinen tuomioistuin, Amnesty ja Human Rights Watch sanovat… Jos siitä huolimatta menet ja esiinnyt sellaisessa maassa, en tiedä mitä sanoa sinusta ihmisenä. En ainakaan välitä musiikistasi.”

Juuri uuden Loom-pitkäsoiton julkaisseen Imagine Dragonsin nokkamies Dan Reynoldsilta kysyttiin tuoreessa Rolling Stone -lehden haastattelussa, mitä tämä ajattelee kohuttujen keikkojen vuoksi nousseesta kritiikistä.

”En usko siihen, että riistäisin faneiltamme mahdollisuuden nähdä meidät vain heidän johtajiensa tai hallintonsa tekojen vuoksi. Sellaiseen lähteminen on hyvin kinkkinen juttu. Koska maailma on täynnä korruptoituneita johtajia ja sodanlietsojia – mihin sitten vedät rajan?” Reynolds tuumaa.

”Se on erittäin kalteva pinta kulkea enkä aio koskaan viedä faneiltamme pois mahdollisuutta kuulla soittoamme.”

Lisää luettavaa