Timo Rautiainen: Jeesus tulee takaisin – vai tuleeko?

Timo Rautiainen ja Neljäs Sektori julkaisee odotetun kakkoslevynsä perjantaina 8. elokuuta. Toinen varoitus -albumin materiaali on pääosin basisti Valtteri Tynkkysen käsialaa, mutta Rautiaisen kynästä on puolestaan lähtenyt biisi Jeesus tulee takaisin.

– Idea syntyi, kun näitä Jeesuksen paluun julistajia tuntuu riittävän. Näillä ihmisillä on suuri tarve kertoa heille henkilökohtaisesti toimitettu viesti siitä, että Jeesuksen paluuajankohta on käsillä. Minulle hän kylläkin kertoi, ettei tänne edes kannata palata, kun täällä alhaalla on niin pirun huono meininki, Rautiainen kertoo biisin taustoista.

Se, että Tynkkynen kirjoitti suurimman osan biiseistä, teki toki levytyksen hieman helpommaksi Rautiaiselle.

– Tämän levyn teko oli tosiaan meikäläisen osalta huomattavasti paineettomampaa kuin edellisen albumin työstäminen ja tämä tietenkin liittyy biisien tekovastuun siirtymiseen entistä enemmän Valtterille. Sovittiin, että jos saan jotain aikaiseksi, tarjoan sitten ideoita levylle. No, yksi kappale syntyi ja Valtteri teki kymmenen!

– Tämähän toki aiheuttaa sen, että Toinen varoitus kuulostaa erilaiselta kun edellinen levy Kunnes elämä meidät erottaa – ja tämä on pelkästään hyvä asia. Ja soittopuolihan toimiii biiseissä aivan loistavasti – sen verran olemme kuitenkin jo soittaneet yhdessä.