Informaatiosotaa We Jazzin tapaan: suomalainen musiikkikollektiivi suunnitteli maailman ensimmäisen jazzia suosittelevan Twitter-botin

Tämähän on hauska idea. Helsinkiläinen festivaali, levymerkki ja luova kollektiivi We Jazz tiedottaa lanseeraavansa jazz-musiikkia suosittelevan Twitter-botin. Käytännössä kysymyksessä on Twitter-tili, joka suosittelee seuraajilleen yhtä alan biisiä tunnissa. Mikäli siis jazz kiinnostaa, mutta lukemattomien levytysten valtamerestä on vaikea löytää kiinnostavia kappaleita, tässäpä yksi tapa ratkaista ongelma!

Tili @wejazztunes twiittaa Spotify-biisilinkin We Jazzin kuratoimalta listalta, ja siltä voi myös tilata suosituksen mainitsemalla sanat ”jazz kiinnostaa” tai hashtagin #jazzkiinnostaa. Projektin tavoitteena on tiedotteen mukaan parantaa jazzmusiikin ja uuden yleisön kohtaamismahdollisuuksia sekä inspiroida jo tottuneempiakin jazzin kuuntelijoita uusilla löydöillä. Kyseessä on tiettävästi maailman ensimmäinen jazzmusiikkia suositteleva Twitter-bot.

”Kiinnostuimme boteista ja rupesimme pohdiskelemaan niiden hyödyllisyyttä musiikin seuraajille”, sanoo We Jazzin taiteellinen johtaja Matti Nives tiedotteessa.

”Olemme usein törmänneet tarpeeseen jakaa ihmisille musiikkisuosituksia ja koska jazz kiinnostaa, päätimme valjastaa nykyaikaisen some-automaation musadiggareiden avuksi. Jo nopeasti on selvinnyt, että tili on erittäin addiktoiva seurattava. On erittäin jännittävää seurata mikä biisi uutisvirtaan seuraavana lävähtää.”

Suosituslinkkiä klikkaamalla kuulee lyhyen katkelman kappaleesta, ja linkkiä seuraamalla voi kuunnella Spotifysta levyn, jolta kappale löytyy. We Jazz päivittää suosituslistaansa säännöllisesti, ja tilin repertuaariin kuuluu käsin poimittuja kappaleita 31.1.1917 tehdystä ensimmäisestä jazzlevytyksestä aina tähän päivään saakka.