Insomnium jatkaa ilman laulaja-kitaristi Jani Liimataista – ”Emme pitkään aikaan tienneet missä hän oli tai saaneet häneen yhteyttä”

17.2.2024 12:35

Melodista death metalia soittava Insomnium selvittää tilannetta pitkäaikaisen laulaja-kitaristi Jani Liimataisen ympärillä. Liimatainen on ollut kateissa kokoonpanosta jo jonkin aikaa.

Sosiaalisessa mediassa julkaistussa lausunnossaan Insomnium kertoo, että Liimatainen oli hetken täysin bändinkin tavoittamattomissa.

”Monet ovat kyselleet missä Jani Liimatainen on, ja miksi emme ole tiedottaneet hänen asemastaan bändissä”, yhtye kirjoittaa. ”Vastaus on kummallisen yksinkertainen: emme pitkään aikaan tienneet missä hän oli, emmekä saaneet häneen yhteyttä.”

”Syy sille, miksi emme kommentoineet tilannetta julkisesti oli se, että emme olleet vielä luopuneet toivosta. Jani on luonnollisesti ollut läheinen ystävä ja arvostettu osa yhtyettä jo vuosia. Halusimme antaa hänelle mahdollisuuden joko ratkaista tilanne, tai ainakin julkaista lausunto faneille.”

”Valitettavasti on selvää, että Janilla ja muilla Insomniumissa on eri tavoitteet. Olemme sopineet kulkevamme omia polkujamme ja Insomnium jatkaa tästä eteenpäin nelihenkisenä.”

Yhtye kertoo, ettei muutos vaikuta tuleviin keikkoihin. Suomessa soitettavilla keikoilla on mukana Ville Friman ja tulevalla Pohjois-Amerikan kiertueella remmiin liittyvät Brandon Ellis (The Black Dahlia Murder) ja Nick Cordle (Omnium Gatherum).

”Toivomme Janille kaikkea hyvää tulevaisuuteen ja kiitämme häntä viime vuosista Insomniumissa”, yhtye päättää.

Alla Insomniumin päivitys Instagramissa.

Lisää luettavaa