Insomnium julkaisi uuden singlen – ”Biisin ansiosta olemme vielä edes hieman järjissämme”

Saku Schildt

The Conjurer -kappaleesta tuli tekijöilleen tärkeä henkireikä koronan keskellä.

Kotimainen melodisen death metalin suurnimi Insomnium on tänään julkaissut uuden singlen The Conjurer. Kyseessä on ensimmäinen uusi kappale sitten vuoden 2019 Heart Like A Grave -albumin.

Yhtyeen laulava basisti Niilo Sevänen sekä kitaristi Markus Vanhala avasivat kappaleen taustoja Soundille:

– Biisin teksti lähti kehittymään hieman humoristisesta ajatuksesta, että tehdäänpä versio Hopeinen kuu -kappaleesta. Mutta sitten koko juttu eskaloitui vakavammaksi, ja siitä tuli lopulta tuollainen mustasukkaisuusdraama, jossa päähenkilö nappaa kuun ja tähdet taivaalta, että saa kostonhimonsa tyydytettyä, kommentoi Sevänen.

Vanhala sanoo kappaleen olevan sukua Heart Like A Graven materiaalille, mutta sillä on nyt ollut entistäkin tärkeämpi rooli tekijöilleen.

– Onhan tämä musiikin tekeminen noussut tällä erää vielä suuremmaksi henkireiäksi ja terapiaksi kuin aikaisemmin – siis nyt kun korona tuhosi ”normaalin bänditoiminnan”. Eli tämänkin biisin ansiosta olemme vielä edes hieman järjissämme, kitaristi tuumaa.

The Conjurer -kappaleelle on tehty myös musiikkivideo, joka julkaistaan aivan lähiaikoina. Sitä odotellessa kappaleen voi jo kuunnella suoratoistopalveluissa tai tuosta alta: