Iron Maiden julkaisee klassikkolevystään uuden vinyylipainoksen, joka korjaa alkuperäisversion virheen

The Number of the Beastin uusi vinyylipainos sisältää myös Beast Over Hammersmith -livetaltioinnin.

Iron Maiden juhlistaa tänä vuonna 40 vuotta täyttänyttä The Number of the Beast -klassikkoalbumiaan julkaisemalla levystä uuden vinyylipainoksen. Painos sisältää lisäksi Beast Over Hammersmith -livetaltioinnin, joka julkaistaan nyt ensimmäistä kertaa vinyylinä.

Tarkkasilmäisimmät fanit myös huomaavat, että The Number of the Beast -levyn kappalelista näyttää erilaiselta alkuperäiseen vuoden 1982 versioon verrattuna. Uudessa versiossa Gangland on nimittäin korvattu Total Eclipse -kappaleella, jonka oli alun perin tarkoitus tulla levylle, mutta se julkaistiinkin Run to the Hills -singlen b-puolena. Tätä päätöstä yhtyeen basisti, biisintekijä ja johtaja Steve Harris on katunut aina näihin päiviin saakka.

”Saimme tällä painoksella viimein mahdollisuuden laittaa Total Eclipsen oikealle paikalleen levylle ensimmäistä kertaa. Kun teimme levyä, meillä oli todella kiire saada se valmiiksi ja lisäksi meidän piti saada Run to the Hills -single ulos ennen kiertuetta. Meidän piti valita sille b-puoli ja vaihtoehdot olivat Gangland ja Total Eclipse. Valitsimme selkeästi väärin! Olen sitä mieltä, että Total Eclipse on näistä biiseistä vahvempi ja koko levystä olisi tullut myös vahvempi, jos se olisi ollut mukana”, Harris kommentoi.

Total Eclipse on toki ollut mukana The Number of the Beastin myöhemmissä uusintapainoksissa, mutta tällä kertaa se on tosiaan levyllä Ganglandin tilalla, ei bonuskappaleena.

Katso alta vinyylijulkaisulle tehty traileri.