Iron Maiden -laulaja Bruce Dickinsonin lentävä unelma tömähti nenä edellä peltoon

24.8.2016 18:50

Maailman pisimmäksi lentokoneeksi mainostettu Airlander 10 iskeytyi maahan kesken toisen koelentonsa Ison-Britannian Bedfordshiressä Cardingtonin lentokentän lähellä. Asiasta uutisoi BBC

92-metrinen Airlander 10 on testivaiheessa oleva lentokoneen ja ilmalaivan sekoitus, joka on kerännyt rahoitusta useilta yksityishenkilöiltä. Muun muassa Iron Maidenin laulaja Bruce Dickinson on sijoittanut projektiin 250 000 puntaa eli noin 294 000 euroa.

Blabbermouth kertoo omassa uutisessaan, miten Dickinson on intoillut eri medioille projektista. New Yorkerille Dickinson kertoi aiemmin tänä vuonna, että laitetta voisi käyttää esimerkiksi avun saamisessa kriisialueille.

”Haluatko saada sairaalan Afrikkaan? Pistät vain sairaalan tähän ja whoosh! Moottori käyntiin ja ’tässäpä sairaalasi, kaveri’. Tai jysäytät vekottimen maatalon pihaan, lataat siihen 50 tonnia papuja tai mitä vain, ja 24 tuntia myöhemmin voit laskeutua niiden kanssa käsittelylaitoksen viereen”, Dickinson sanoi.

The Guardianille Dickinson mainitsi haluavansa olla mukana jossain merkittävässä.

”Sanoin vaimolleni, että aion sijoittaa jotain satatuhatta puntaa isoon pussilliseen heliumia. Koko homma saattaa haihtua savina ilmaan. Hän kannusti minua ja sanoi: ’Jokaisen täytyy uneksia, ja ellet uneksi jostain suuresta, ei se koskaan tapahdu'”, Dickinson muisteli.

”En usko saavani rahojani takaisin lähiaikoina. Haluan vain olla osa tätä projektia. Rockmuusikkona voisin pistää koko rahan nenästäni sisään tai ostaa miljoonan dollarin Rolls Roycen ja ajaa sen uima-altaseen – tai voin sijoittaa rahat johonkin hyödylliseen. Elämässä on hyvin harvoja hetkiä, kun voit olla osa jotain suurta.”

Airlander-haaverin syytä ei vielä tiedetä. Aluksi huhuttiin laitteesta roikkuneiden köysien tarttuneen puhelinpylvääseen, mutta Hybrid Air Vehicles -yhtiö kiisti tämän.

Asiasta tehdään tutkimus, jonka jälkeen Airlander 10 toivottavasti kohoaa jälleen Ikaroksen tavoin taivaalle.

Lisää luettavaa