Iron Maiden -rumpali ylistää Bruce Dickinsonia: Ollakseni täysin rehellinen, hän laulaa vahvemmin kuin koskaan

Nicko McBrain hämmästelee Bruce Dickinsonin nopeaa toipumista syövästä ja nykyistä laulukuntoa.

Iron Maidenin rumpali Nicko McBrain keskusteli Trunk Nationin haastattelussa paitsi yhtyeen aikeista jatkaa kiertämistä vielä hamaan tulevaisuuteen, myös solisti Bruce Dickinsonin syöpätaistelusta — kehaisten samalla miehen nykyistä laulukuntoa paremmaksi, kuin mitä se on kuunaan ollut. Blabbermouthin litteroimassa pätkässä rumpali kuvailee, kuinka Dickinsonin vakavat terveyshuolet vaikuttivat orkesteriin ja mieheen itseensä.

”Luonnollisesti Brucen päähuolenaihe hoitojen aikana oli sylkirauhaset — hän menetti prosentuaalisesti paljon niiden toiminnoista… hän kärsi kuivasta suusta”, McBrain selittää. ”Joten teimme niin, että tietyillä näkymättömissä olevilla osilla lavaa pidimme vesipulloja, joista hän pystyi kostuttamaan suutaan nopeasti. Tapahtuikin niin, että mitä enemmän hän lauloi, sitä paremmalta hänestä tuntui. Ollakseni täysin rehellinen, hän laulaa vahvemmin kuin koskaan. Tarkoitan, The Books of Souls -levylle hänen äänittämänsä lauluraidat ovat pelottavan hyviä, ja hän veti ne golfpallon kokoinen kasvain kielensä tyvessä. Kaiken tämän hienon… tai ehkä ei kuitenkaan ’hienon’ — kemoterapian ja sädetyshoiton läpikäyminen on kauheinta maailmassa.”

”Hämmästyin siitä, kuinka nopeasti Bruce oikein toipui. Lääkäri sanoi toukokuun ensimmäisellä viikolla 2015, kun hän meni tapaamaan onkologiaan tarkistaakseen tilanteen — olisiko syöpä palannut, vai onko se remissiossa — kun hän sai hyviä uutisia. He kuitenkin sanoivat, että nyt hänen kehonsa tulisi taistelemaan kaiken sen kanssa, jota se oli kokenut edeltävät pari-kolme kuukautta. Lääkäri sanoi, että toipuminen veisi vuoden verran. Bruce puolestaan tokaisi, että ’Ei, minun tulee olla valmiina… aloitamme treenit tammikuussa 2016.’ Niinpä hän palasi seitsemän kuukautta myöhemmin levättyään ja rentouduttuaan. Hän otti ravintolisiä ja piti todella hyvää huolta itsestään. Hän panosti siihen tosissaan ja palasi vahvempana kuin koskaan.”