Iron Maidenin Steve Harris nimeää kahdeksan elämänsä mullistanutta kappaletta – paljastaa samalla, ettei ole bassosoolojen fani

Iron Maiden -voimahahmo Steve Harris on listannut Metal Hammerille kahdeksan elämänsä mullistanutta kappaletta.

Ikinuori bassotaiteilija pitää itsensä tätä nykyä kiireisenä Maidenin lisäksi myös British Lion -kokoonpanonsa kanssa, eikä mies osoita hidastumisen merkkejä vaikka ikä alkaakin jo kutosella.

”Nostan jalkani ylös kun minut kannetaan pois arkussa!”, mies toteaa. ”Rakastan sitä mitä teen, ja haluan tarttua kaikkiin tilaisuuksiin niin kauan kuin vain kykenen.”

Brittiläisen rocklegenda Freen Mister Big -kappaleesta puhuessaan mies paljastaa, etteivät omalla instrumentilla soitetut soolot lukeudu hänen suosikkiasioidensa joukkoon.

”Minä todellakin rakastan Freetä, he olivat massiivinen osa elämääni ja minulla on kaikki heidän albuminsa”, Harris kommentoi. ”Highway on luultavasti suosikkini, mutta Free Live! on myös mahtava. He ovat yksi harvoista bändeistä joita rakastin varttuessani, mutta joita en koskaan nähnyt livenä, joten kuuntelin tätä paljon. [Basisti] Andy Fraser oli minulle suuri vaikuttaja, enkä ole yleensä bassosoolojen suuri fani, mutta Mr. Bigin bassosoolo on uskomaton. Näin hänet itse asiassa soittamassa Andy Fraser Bandin kanssa ja Martin Turnerin veli Kim rummuissa heidän ensimmäisellä levyllään, ja hän lauloi aivan kuin Paul Rodgers, mutta se ei ollut sama kuin Freen näkeminen.”

Alla Harrisin nimeämät kahdeksan, yhtä poikkeusta lukuun ottamatta 70-luvulta peräisin olevaa kappaletta:

Genesis – Supper’s Ready (Foxtrot, 1972)
Jethro Tull – Thick As A Brick, Part 1 (Thick As A Brick, 1972)
UFO – Love To Love (Strangers In The Night, 1979)
Wishbone Ash – Throw Down The Sword (Argus, 1972)
Free – Mr. Big (Free Live!, 1972)
Golden Earring – Twilight Zone (Cut, 1982)
The Who – Won’t Get Fooled Again (Who’s Next, 1971)
Yes – And You And I (Yessongs, 1973)