Ismo Alanko ja Kimmo Pohjonen matkaavat pois mukavuusalueeltaan – Pohjonen Alanko julkaisee debyyttilevynsä, kuuntele tuore näyte

Alangon ja Pohjosen lisäksi mukana on Tuomas Norvio.
13.9.2022 11:26

Pohjonen Alanko, jonka muodostavat Ismo Alanko, Kimmo Pohjonen ja Tuomas Norvio, julkaisee esikoispitkäsoittonsa Voice Of Northern Lowland Svart Recordsin kautta 28. lokakuuta.

Alanko ja Pohjonen ovat tehneet tahoillaan pitkän uran, mutta Pohjonen Alanko -projektissa molemmat hakeutuvat oman mukavuusalueensa ulkopuolelle. Kaksikko sanoo, että yhtyeessä on kyse ihmisäänen tutkimisesta: kehosta lähtevät äänet, hypnoottiset hokemat ja lyyriset melodiat kohtaavat nykyteknologian. Musiikillista maisemaa värittävät aika ajoin myös kokeellisen hanurinsoiton ja punkhenkisen kitaroinnin yhteentörmäykset.

”Projektin alussa aloimme vain päästää ääniä, soittimet tulivat myöhemmin mukaan. Tarkoitus oli päästä mahdollisimman kauas siitä, mitä olemme aiemmin tehneet, esimerkiksi kappaleissa ei ole juuri lainkaan sanoituksia. Norviota pyysimme mukaan koska halusimme vielä lisäkerroksen äänenmuokkausta sekä elektronisia rytmejä ihmisäänen ja instrumenttien vastapariksi”, Alanko ja Pohjonen kertovat.

Levyn ilmestymistä juhlitaan julkaisukiertueella, joka alkaa 9. marraskuuta Helsingin Vuotalolta ja matkaa Seinäjoen Rytmikorjaamon sekä Tampereen G Livelabin kautta takaisin Helsinkiin ja paikalliseen G Livelabiin 12. marraskuuta.

Alta voit katsoa juuri julkaistun livevideon yhtyeen Vihane-ääniteoksesta.

Lisää luettavaa