”Istutko?” – Pantera-basisti muistelee pahaenteisesti alkanutta puhelinsoittoa, jonka aikana sai kuulla Vinnie Paulin kuolleen

22.1.2019 21:23

Entinen Pantera-basisti Rex Brown muistelee viime vuonna kuollutta entistä yhtyetoveriaan Vinnie Paulia Loudwiren tuoreessa haastattelussa.Mies muun muassa muistelee, kuinka kuuli musertavista uutisista ensimmäistä kertaa puhelimen välityksellä.

”Vinnie oli yksinkertaisesti aivan uskomaton rumpali ja ikävöin vuosien takaista kumppanuuttamme todella paljon”, mies alustaa ja jatkaa: ”Se oli yksi niistä puheluista, jotka alkavat: ’Istutko?’ ja olin heti että, ’Voi herranen aika, kenestä nyt on kyse?’ En olisi koskaan osannut odottaa, että kyseessä olisi Vinnie. Se on villiä ja ihan hullua. Se tuli osaksi sanoituksiani, joten minun piti ottaa siihen hieman etäisyyttä.”

”Minun täytyi pohdiskella asioita rauhassa, sillä se on jotain, joka täytyy vain käydä läpi. Opin sen ensimmäisen kerran Dimen [Darrell] kanssa ja siitä yli pääseminen vaati vuosien terapian.”

”Kun tuollaiset tragediat osuvat kohdalle, ei auta kuin nostaa kaulukset pystyyn ja jatkaa eteenpäin”, mies tuumailee. ”Meillä oli helvetinmoinen rytmisektio, jolle ei ole vieläkään löytynyt vertaista. En halua kuulostaa liian ylpeältä, mutta olimme vitun tiukka paketti.”

Muualla haastattelussa Brown vahvistaa jättäytyneensä heavy metal -superkokoonpano Kill Devil Hillistä sivuun.

”Erosimme sulassa sovussa ja kaikki ovat hyvin tyytyväisiä siihen kuinka asia hoitui. Ehkä sen olisi pitänyt tapahtua jo vuosi sitten, mutta mistäs näistä aina tietää. On hyvä pitää aina eri vaihtoehtoja avoinna. Teen nyt omia juttujani ja he tekevät omiaan. Kaikki on hyvin.”

Mies ilmoittaa myös työstävänsä parhaillaan uutta albumia. ”Se on hyvin introspektiivinen, mutta samaan aikaan myös melko synkkä. Se ei ole vielä valmis, mutta nauhalla on jo niin paljon materiaalia, että se on vähän naurettavaakin.”

Vinnie Paul menehtyi sydänkohtaukseen 22. kesäkuuta 2018.

Lisää luettavaa