Jaahas: Roger Waters kutsuu Yhdysvaltain presidenttiä ”sotarikolliseksi” ja puolustaa Venäjän ja Kiinan toimia

7.8.2022 22:10

Poliittisia näkemyksiään kaikkea muuta kuin vakan alla säilyttävä Roger Waters istahti hiljattain alas CNN:n haastateltavaksi.

Eräs keskustelun aiheista oli laulaja-basistin keikkojen aikana videotaululla pyörii kuvakavalkadi ”sotarikollisista”, joiden joukossa on myös Yhdysvaltain virkaatekevä presidentti Joe Biden. Watersia pyydettiin haastattelussa perustelemaan Bidenin mukana oloa.

”No, hän ensinnäkin heittää bensaa liekkeihin Ukrainassa – se on valtava rikos”, Waters perustelee. ”Miksi Yhdysvallat ei rohkaise [Ukrainan presidentti Volodymyr] Zelenskyitä neuvottelemaan peruakseen tarpeen tälle hirvittävälle, kauhistuttavalle sodalle, joka on tappanut… emme edes tiedä kuinka monta venäläistä.”

Haastattelija Michael Smerconishin huomauttaa, että Waters ”syyttää hyökkäyksen kohdetta”.

”Milloin mikäkin sota alkoi? Täytyy tarkastella historiaa, jotta voi sanoa: ’Se alkoi tuona tiettynä päivänä’, Waters sanoo. ”Voi sanoa että se alkoi vuonna 2008 – tämä sota on reaktio Naton työntymisestä Venäjän rajoille, mitä he lupasivat olla tekemättä kun [Mihail] Gorbatšov neuvotteli Neuvostoliiton vetäytymisestä itä-Euroopasta.”

Waters ei myöskään näe Yhdysvaltoja ”vapauttajina”.

”Osallistuitte toiseen maailmansotaan Pearl Harborin takia”, muusikko toteaa. ”[Siihen asti] olitte täysin erillänne siitä. Luoja kiitos venäläiset olivat jo voittaneet sodan sitä ennen. 23 miljoonaa venäläistä kuoli puolustaessaan meitä natsien uhalta.”

”Ehdottaisin että lukisit enemmän, ja yrittäisit selvittää mitä Yhdysvallat tekisi jos Kiina sijoittaisi ydinohjuksia Meksikoon ja Kanadaan”, Waters jatkaa.

Smerconish toteaa tähän, että ”Kiinalla on parhaillaan kiireitä Taiwainin ympärillä”.

”Taiwan on osa Kiinaa”, Waters jyrähtää. ”Koko kansainvälinen yhteisö on hyväksynyt sen vuodesta 1948. Jos et tiedä sitä, et lue tarpeeksi… uskot oman puolesi propagandaa. Et voi keskustella ihmisoikeuksista ja Taiwanista ilman että olet perehtynyt aiheeseen.”

”Kiinalaiset eivät hyökänneet Irakiin ja tappaneet miljoonaa ihmistä vuonna 2013”, muusikko jatkaa. ”Mihin kiinalaiset ovat hyökänneet ja keitä he ovat teurastaneet?”

”Omiaan”, vastaa Smerconish.

”Paskapuhetta!” Waters tuhahtaa. ”Tuo on täyttä puppua. Aivan täyttä puppua!”

Lisää luettavaa