James Hetfield kertoo Kirk Hammettin henkilökohtaisen elämän kiireiden estäneen miestä osallistumasta uutuusalbumin kirjoitusprosessiin

Planet Rockille jokin aika sitten Metallicasta ja Hardwired… to Self-Destruct -albumista jutellut James Hetfield raotti hieman verhoa Kirk Hammettin sävellyspanoksen puutteen ympärillä pyörivän mystiikan ympärillä. Alunperinhän Hammett itse kertoi hävittäneensä riffejä pursuilleen puhelimensa, joten panos sävellystyöhön jäi näin ollen miehen osalta melko vähäiseksi, mutta Hetfield ampui selityksen alas toteamalla, että kitaristi ei vain yksinkertaisesti ollut läsnä kirjoitushommissa. Kun Hetfieldiltä vielä kerran udeltiin, onko Hammettin ”kadotettu puhelin” -tarinassa perää, laulaja paljasti aiheesta seuraavaa:

”En tiedä. Niin hän sanoo, joten otan sen totuutena. Hän toimitti muutamia riffejä, tai oikeastaan ei ’toimittanut’… Heitämme ideamme yhteen jättimäiseen Metallica-riffi -kasaan ja Lars – koska hän ei kirjoita riffejä – käy ne läpi ja poimii parhaat päältä. Hänellä on todella tarkka vainu hyville riffeille ja hän kuulee asioita, joita minä en kuule. Jos minä ajattelen, että ’hei, tämä riffi on mahtava’ ja ’entä tämä osa tästä’ ja hän sanoo: ’nääh, tuo ei ole kovin hyvä’ ja ’otetaan mieluummin tuo tuosta…’ Hän ei ole kitaristi, joten tämä on hieman epätavallinen metodi riffien valitsemiseen, mutta se on vain hyvä juttu.”

”Mitä Kirkkiin tulee… hän ei ollut studiossa paikalla. Hänellä oli omat kiireensä henkilökohtaisessa elämässään. Hänellä oli paljon juttuja meneillään ja hän saa itse kertoa niistä, mikäli vain katsoo moisen asialliseksi. Minä ja Lars kipparoimme venettä kuten yleensä, käyden läpi riffejä ja kooten niistä valmiita kappaleita. Pääsin tekemään myös paljon kitarajuttuja, joita missasin Death Magneticilla ja St. Angerilla – kitaraharmonioita, lauluharmonioita… vähän enemmän kerroksia, hieman kuten Black Albumilla.”