Jarkko Martikaisen vanhan bändin tuotanto julki

8.7.2009 09:16

YUP:n riveissä kansan tietoisuuteen nousseen Jarkko Martikaisen vanhan hardcore-yhtyeen Euthanasian tuotanto julkaistaan cd-muodossa. Rymykorpi - The Complete Recordings 1986-1989 -tupla pitää sisällään Euthanasian 80-luvun demot, ep:n ja mc:n. Mukana on 54 biisiä.

YUP:n riveissä kansan tietoisuuteen nousseen Jarkko Martikaisen vanhan hardcore-yhtyeen Euthanasian tuotanto julkaistaan cd-muodossa. Rymykorpi – The Complete Recordings 1986-1989 -tupla pitää sisällään Euthanasian 80-luvun demot, ep:n ja mc:n. Mukana on 54 biisiä. Julkaisijana toimii Deggael Communications ltd.

Metallista hardcorea soittaneessa Euthanasiassa vaikuttivat Martikaisen lisäksi Dun-Delionissa ja Babylon Whoresissa soittanut ja nykyään Nightwishin managerina toimiva Ewo Pohjola sekä jo edesmennyt rumpali Markku “Myky” Kari, joka oli pitkälti myös yhtyeen liikkeellepaneva voima.

Mutta miksi Euthanasian tuotanto julkaistaan nyt uusiksi?

– Kyseisestä koosteesta oli puhetta ja aieyrityksiä jo rumpalimme Markku "Myky" Karin eläessä, eli vuosia sitten. Tarkoituksena on siis saattaa meluamisemme niiden kuultaviksi, joita asia kiinnostaa, ja tehdä se niin seikkaperäisesti kuin suinkin. Koosteellahan on niin ´viralliset´ äänitteet kuin myös demot, Martikainen sanoo.

Miltä soitto/meininki/biisit/teksitt kuulostavat omaan korvaasi nyt?

– Tasapainoilua tarvitaan, vitaliteetin innon mieleenpalautumisen ja jälkiviisaan häpeän välimainingeissa. Tuona aikanahan ainakin me toimimme hetkessä, vailla sen suurempia sisältösuunnitelmia tai uramietintöjä, ja juuri se lähtökohdaton lähtökohta kuuluu materiaalissa.

Entä millä mallilla oma tuleva albumisi on?

– Oikein hyvällä, itse levysisältö on masteroitu ja kansien koostaminen on työn alla.

Lisää luettavaa