Jättiyhtiö nolossa jupakassa: Googlea syytetään laululyriikoiden luvattomasta kopioimisesta

AOP

Google-yhtiön palavereissa on kuultu tämän tapauksen tiimoilta varmaan happamia äänensävyjä. Wall Street Journal uutisoi, että laulujen sanoituksia internetiin varastoinut Genius-sivusto syyttää nettipalvelujättiläistä sanoitusten kopioimisesta palvelustaan. Sivusto kertoo, että sillä on väitteensä tueksi myös tanakkaa todistusaineistoa.

Kuten kaikki sanoituksia hakukoneella etsineet tietävät, Google osaa tarjota tunnetuimpien kappaleiden sanoitukset heti kättelyssä hakusivulle. Nyt Genius väittää, että Google on härskisti copypastennut sanoitukset heidän sivuiltaan lupaa kysymättä. Genius kertoo käyttäneensä teksteissään omaa, salaista vesileimaa, jonka pystyy erottamaan, mikäli tekstejä on napattu suoraan sivustolta muualle.

Google kieltää syytökset ja kertoo saavansa sanoitukset kanadalaisen LyricsFind-sivuston välityksellä. Superyhtiö kertoo kuitenkin selvittävänsä asiaa ja ohjaa hienovaraisesti väärinkäytösepäilyt kohti kanadalaista kumppaniaan. ”Emme käytå Geniusta sanoitustekstien lähteenä”, Googlen edustaja ilmoittaa ykskantaan Wall Street Journalille. Jaahas.