Jättiyleisön kerännyt Nightwishin striimispektaakkeli noteraattiin myös maailmalla – ”Maaginen matka ja maukas alkupala”

Sanni Pohjalainen

Nightwishin perjantaina ja lauantaina soittamat striimikeikat ovat osoittautuneet menestyksiksi. Katsojaluvut ovat olleet melkoisia ja arviot positiivisia. Myös brittiläinen Prog Magazine oli perjantaina linjoilla ja julkaisi oman arvionsa tapahtumien kulusta.

Julkaisu kiittelee tapaa, jolla Floor Jansen ja Troy Donockley korvasivat aiemmin tänä vuonna yhtyeestä sivuun jättäytyneen Marko Hietalan lauluosuudet. Myös basistiksi toistaiseksi kiinnitetty Jukka Koskinen saa osakseen kehuja. Arvioija kiinnittää kuitenkin huomionsa pariin ei-niin-positiiviseen seikkaan.

”Hietalan ääntä kuitenkin kaivataan suuresti I Want My Tears Backissa, jossa ei ole tavanomaista iskevyyttä”, julkaisu kirjoittaa.

”Kuulostavatko asiat erilaiselta täydellä areenalla? Voisiko bändi päätyä käyttämään vierailevia laulajia?”, arviossa arvuutellaan ja siirrytään pohtimaan striimikeikkojen luontaista steriiliyttä. ”Ärjyntä ei ole ainoa puuttuva elementti: virtuaalinen ympäristö ei mahdollista aplodeja ja kappaleiden välissä oli välillä kiusallistakin hiljaisuutta.”

Lehti nostaa esiin myös lupailtujen interaktiivisten elementtien puutoksen.

”Teknisistä puutteista huolimatta Nightwish näytti aidosti nauttivan olostaan lavalla, eikä Tuomas Holopaisen huolista jatkon suhteen ollut nähtävissä minkäänlaista merkkiä. Heidän edellisestä keikastaan on kaksi ja puoli vuotta, ja he ovat selvästi kaivanneet lavoille.”

”An Evening With Nightwish on maaginen matka ja maukas alkupala siihen saakka, kunnes asiat palaavat normaalitilaan. Tämä kirjoittaja ei ainakaan malta odottaa”, juttu päätetään.

Keikkamyyjän mukaan Nightwishin ensimmäistä virtuaalikeikkaa seurasi yli 150 000 katsojaa, joista valtaosa oli Euroopasta ja Pohjois-Amerikasta. Kaikkiaan linjoilla oli ihmisiä 108 eri maasta.

Verkkotuottajamme keikkareportaasin pääset lukemaan tästä.