Jenkkiräppäri perui Brisbanen-keikkansa viime hetkellä, vannoo ettei koskaan enää kierrä Australiassa – ”Tämä mesta tekee oloni todella kurjaksi”

Azealia Banks sanoo australialaisyleisön käyttäytyvän väkivaltaisesti ja rasistisesti.
15.12.2022 20:41

Amerikkalaisräppäri Azealia Banksin neljän keikan mittainen Australian-minikiertue ei sujunut aivan kuin Strömsössä. Kiertue alkoi 9.12. Aucklandista ongelmitta, mutta seuraavan päivän esiintyminen Melbournessa jouduttiin perumaan vain muutamia tunteja ennen keikan alkua viisumiongelmien vuoksi. Tapahtumajärjestäjä Point Productions tiedotti asiakkailleen, että konsertille tullaan etsimään korvaava päivämäärä, mutta Banks itse ilmoitti, ettei korvaavaa keikkaa tipu.

Sunnuntaina 11.12. Banksin Sydneyn-konsertti sujui vuorostaan ongelmitta, mutta neljäs konsertti Brisbanessa 13.12. peruuntui sekin vain tunteja ennen keikan alkua. Banks julkaisi Instagramissa videon, jossa tämä kertoi peruuntumisen johtuvan edellisellä Brisbanen-keikallaan huonosti käyttäytyneestä yleisöstä.

”Olen pahoillani – tai oikeastaan en ole. Viimeksi kun olin Brisbanessa te heittelitte kamaa lavalle ja melkein osuitte minua naamaan jollain vitun pullolla. Se oli elämäni rasistisin ja lannistavin kokemus”, Banks jyrähti.

”Sydney ja Melbourne ovat ainoat paikat joissa oikeasti haluan esiintyä. Täällä kulttuuri on aivan erilainen. Olen kaunis musta nainen enkä aio nousta valkoisen yleisön eteen, joka yrittää heitellä minua asioilla. En todellakaan ole pahoillani.”

Myöhemmin Banks julkaisi uuden videon, jossa tämä sanoi konsertin toteutuvan tiukennetuin turvatoimin ja että kaikki esineet, jotka voidaan heittää yleisöstä lavalle, tullaan takavarikoimaan. Samalla räppäri vannoi, ettei tämän jälkeen tule enää koskaan konsertoimaan Australiaan ja antoi myös paikallisten promoottorien kuulla kunniansa.

”He ovat ainoita maailmassa, jotka tekevät orjuuteen verrattavia sopimuksia ja uhkailevat työviisumin purkamisella ja palkkioiden pidättämisellä jopa silloin, kun olette fyysisesti vaarassa. He imevät kaiken ilon esiintymisestä. Tämä tulee olemaan viimeinen kiertueeni Australiassa. Tämä mesta tekee oloni todella kurjaksi. Olen liian musta ja kaunis siihen, että joukko valkoisia ihmisiä pelleilee kanssani”, Banks totesi videolla.

Pian toisen videon julkaisun jälkeen Point Productions ilmoitti, että Banksin Brisbanen-keikka on peruttu ”odottamattomista syistä” johtuen.

Banksin aiemmat esiintymiset Australiassa eivät ole nekään menneet aivan putkeen. Vuonna 2015 Banks esiintyi Splendour in the Grass -festivaaleilla ja kuvaili keikkaa myöhemmin ”ajan tuhlaamiseksi” kuvaillen yleisöä ”väkivaltaiseksi” ja ”riidanhaluiseksi”. Vuonna 2013 Banks ehti Melbournen-keikallaan olla lavalla vain puolitoista minuuttia kun eräs katsoja heitti räppäriä kaljatölkillä kasvoihin ja show lopetettiin kesken.

Lisää luettavaa