Joe Lynn Turner tuomitsi Rainbow’n taannoisen paluun ”halvaksi imitaatioksi” – laulaja vastaa kritiikkiin

17.9.2022 19:14

Rainbow’n viimeisimmän inkarnaation laulaja Ronnie Romero ei ole katsonut hyvällä yhtyeen entisen solistin Joe Lynn Turnerin happamia kommentteja kokoonpanon ”autenttisuudesta”.

Viimeksi tien päällä nähty versio Rainbow’sta koostui kippari Ritchie Blackmoren ja Romeron lisäksi Stratovarius-kosketinsoittaja Jens Johanssonista, Blackmore’s Night -rumpali David Keithistä, basisti Bob Nouveausta sekä taustalaulajakaksikko Candice Nightista ja Lady Lynnistä.

Rock Of Nations With Dave Kinchen And Shane McEachern -podcastin taannoisessa haastattelussa Turner kertoo käyneensä pitkään keskusteluja Rainbow-reunionista, jossa olisi ollut mukana käytännössä kaikki edelleen elossa olevat yhtyeen ex-jäsenet. Projekti kuitenkin kuivui kokoon ja Blackmore palasi rockin pariin nyt tutulla miehityksellä.

”Siitä paluusta tuli — en tiedä mitä se oikein oli, sillä kyse ei ollut minkään reunionista”, Turner sanoi. ”Siellä ei ollut ketään entisestä Rainbow’sta. Se oli Blackmore’s Night uudella laulajalla ja siinä se.”

”On paljon ihmisiä jotka rakastivat Rainbow’ta, mutta jotka olivat liian nuoria nähdäkseen sitä koskaan livenä, ja tämä olisi ollut heidän mahdollisuutensa. Omassa perheessänikin on paljon tälläisiä henkilöitä, jotka halusivat nähdä oikean Rainbow’n”, Turner jatkoi. ”Mutta se ei ollut sitä. Se oli mielestäni — olen jo kutsunut sitä halvaksi imitaatioksi, heikoksi ja halvaksi imitaatioksi… en tiedä mistä. En edes tiedä miksi sitä pitäisi kutsua. Se oli tuhoon tuomittu yritys. Mielestäni hän vahingoitti Rainbow’n perintöä, sillä se oli mieletön bändi alusta loppuun.”

Romero kommentoi Turnerin puheita Instagramissa Rainbow’n viimeisimmästä kokoonpanosta jakamansa kuvan yhteydessä.

”’Julkisuudessa olevan henkilön sanoilla on vaikutusvaltaa, joten niiden kanssa tulee olla varovainen”, Romero kirjoittaa. ”En tiedä, enkä välitä, mitä pääjehun ja joidenkin entisten jäsenten välillä on tapahtunut. Olen vain tavallinen kaveri, joka sai eräänä päivänä puhelun yhdeltä idoleistaan, ja jota pyydettiin laulamaan yhtyeessä, johon kuulumisesta tämä oli unelmoinut… siinä se. Olen melkoisen vakuuttunut siitä, että hoidin hommani hyvin (aivan kuten Jens, Bob ja David, jotka ovat mahtavia muusikoita) kaikkialta vastaanottamaani palautteen ja rakkauden perusteella.”

”Tiedän myös, että koskaan ei voi miellyttää kaikkia, mutta sitä en siedä, että joku kutsuu työtäni ’halvaksi’”, Romero jatkaa. ”Ehkä jonkun olisi aika siirtyä eteenpäin, kuten hän on tehnyt muidenkin asioiden osalta, ja varoa halveksumasta rehellisiä ja hänen laillaan kovaa töitä paiskivia ihmisiä. Loppujen lopuksi kyse on puhtaasti musiikista. Vain sillä on merkitystä.”

Lisää luettavaa