Johdetaanko Iron Maidenia demokraattisesti? Bruce Dickinson kertoo

12.5.2024 20:39

Bruce Dickinsonilta kysyttiin brasilialaisen talk show Conversa Com Bialin hiljattaisessa haastattelussa, johdetaanko Iron Maidenia demokraattisesti.

”Joukkue ei voi toimia demokraattisesti”, Dickinson sanoo. ”Jalkapallojoukkue ei ole demokratia. Siellä tulee olla manageri, kapteeni ja pelisuunnitelma, ja ihmisten tulee myös noudattaa suunnitelmaa. Erimielisyyksiä voi olla, asioista voidaan keskustella ja niistä voidaan riidellä, sillä kun johonkin suhtautuu intohimoisesti, sitä syntyy herkästi riitoja.”

”Toisinaan voi kuitenkin olla sellaisia osa-alueita, joiden kohdalla valmentaja sanoo: ’Tiedättekö mitä? En vastaa fysioterapiasta. Jos fysioterapiaosaston pomo sanoo, että kaikkien tulee tehdä niin ja näin, niin sitten teemme niin.'”, Dickinson jatkaa. ”Maidenin osalta jaamme asioita, ja se tapahtuu nykyään hyvin luonnollisesti. Jos Steve [Harris] on täysin vakuuttunut, että ’teemme nyt näin’, musiikillisessa mielessä totean vain, että ’selvä.'”

”Kirjoitamme Adrianin [Smith] kanssa juttuja, ja jos ne sopivat kokonaisuuteen, hienoa. Jos taas eivät, ei huolta”, Dickinson lisää. ”Tulemme toimeen toistemme kanssa. Se on aika siistiä. Pitää oppia sietämään toisia, sillä emme ole samanlaisia. Meillä on eri kiinnostuksen kohteet ja kaikilla on omat asenteensa. Me olemme yhdessä bändi. Emme tunteneet toisiamme lapsina tai vastaavaa. En olisi varmaankaan koskaan tavannut Steve Harrisia, jos en olisi Iron Maidenin laulaja. En olisi koskaan tavannut Nicko McBrainia, jos hän ei olisi bändin rumpali. Olemme kasvaneet yhdessä, ja muodostuneet perheeksi, koska siedämme toisiamme, katsomme toistemme perään ja pidämme huolta toisistamme.”

 

Lisää luettavaa