John Lydon ei ole innoissaan tulevasta Sex Pistols -sarjasta – ”Epäkunnioittavinta paskaa, jota olen kuunaan joutunut sietämään”

Rodolfo Sassano / Alamy / AOP

Entinen Sex Pistols -solisti John Lydon ei ole mielissään ohjaajasuuruus Danny Boylen tulevasta yhtyeen tarinan kertovasta tv-sarjasta.

Mies kertoo aikovansa haastaa tekijät oikeuteen, sillä minisarja on tehty ilman hänen suostumustaan ja mukanaoloaan.

”Epäkunnioittavinta paskaa, jota olen kuunaan joutunut sietämään”, Lydon kommentoi The Sunday Timesille, jonka haastattelusta uutisoi NME. ”He palkkasivat näyttelijän esittämään minua, mutta mitä näyttelijä oikein työstää? Ei ainakaan minun hahmoani. Ei ole muuta paikkaa [kuin oikeussali], johon tämä voi päätyä.”

Kuusiosaisen Pistol-sarjan on luonut Craig Pearce, joka vastaa myös sen käsikirjoituksesta yhdessä Frank Cottrell-Boycen kanssa. Boyle ohjaa ja toimii tuottajana. Sarjan kuvaukset alkoivat viime kuussa, mutta virallista julkaisupäivää ei ole vielä ilmoitettu.

Muualla haastattelussa Lydon sanoo, etteivät hän ja Boyle ole ”täysin vieraita toisilleen”, sillä kaksikko tapasi vuoden 2012 Lontoon olympialaisten avajaisseremonian valmisteluissa.

”Olen pahoillani, että luulet voivasi kävellä ylitseni, mutta niin ei tule tapahtumaan. Ei ilman vitunmoista taistelua”, Lydon lähettää terveisensä Boylelle. ”Olen Johnny, ja kun sotket bisnekseni, saat sen tuta nahoissasi. Tämä on häpeällistä.”

Pistol-tuotannon edustaja kertoo lehdelle, että Boyle olisi ottanut yhteyttä Lydonin manageriportaaseen, mutta ”lopulta suora kontakti evättiin”.

Sarja perustuu Sex Pistols -kitaristi Steve Jonesin vuonna 2018 julkaistuihin Lonely Boy: Tales From A Sex Pistol -muistelmiin.