John Petruccilla on huonoja uutisia Mike Portnoyn paluuta haikaileville Dream Theater -faneille

9.10.2022 20:39

Dream Theater -kitaristi John Petrucci julkaisi kaksi vuotta sitten Terminal Velocity -nimeä kantaneen sooloalbumin. Levyllä soittivat basisti Dave LaRue sekä rumpali Mike Portnoy. Jälkimmäisen mukana olo herätti tuoreeltaan paljon huomiota, sillä kyseessä oli ensimmäinen kerta yli vuosikymmeneen kun entiset Dream Theater -toverit Petrucci ja Portnoy äänittivät yhdessä. Puhumattakaan siitä, etteivät herrat olleet soittaneet toistensa kanssa sitten Portnoyn eron.

Blabbermouth uutisoi Petruccin kommentoineen SiriusXM-radiokanavan Trunk Nation With Eddie Trunk -ohjelman haastattelussa yleisön reaktion olleen yhteenpaluun tiimoilta varsin positiivinen.

”Sen huomaa heti. Ihmiset ilahtuvat niin kovin nähdessään yhteenpaluun”, Petrucci sanoo. ”Se on kuin… mikä tahansa kuva aiheesta jaetaankaan, jokainen kommentti on tyyliin: ’Itken täällä. Tämä tekee minut niin onnelliseksi’, ja niin edelleen. Kaikkien kiistanalaisten ja typerien juttujen sijaan reaktio on ainoastaan hieno ja positiivinen Dream Theater/Mike Portnoy-yhteisössä. Rakastan sitä. Niin sen pitää ollakin.”

Show’n isäntä Eddie Trunk toteaa, että yhteenpaluu on saanut monet haikailemaan Portnoytä takaisin Dream Theaterin riveihin. Petruccin mukaan miekkosten yhteistyö on kuitenkin täysin erillinen projekti.

”Olen puhunut tästä kovaan ääneen tehdäkseni selväksi aikeeni, mitä tulee Miken ja minun yhteenpaluuseen”, Petrucci sanoo. ”Se, mitä teemme yhdessä soolojuttujeni, Liquid Tension Experimentin ja yhdessä rundaamisen tiimoilta on oma juttunsa, ja Dream Theater on täysin omansa. Sitten on vielä 12-vuotinen historiamme Mike Manginin kanssa, joten minulle on hyvin tärkeää, etteivät ihmiset ymmärrä tätä väärin. Se ei tee kellekään hyvää, sellainen kummallisuus tai kiistely on, kuten kaikki hyvin tiedämme, toksista.”

”Kenties olen itsekäs, mutta pidän itseäni onnekkaana voidessani soittaa Miken [Portnoy] kanssa livenä ja soittaa instrumentaalimusiikkia, sekä äänittää ja kuulua Dream Theateriin Manginin kanssa”, Petrucci jatkaa. ”On kuin minut oltaisi hemmoteltu piloille. Voin soittaa kahden maailman parhaan rumpalin kanssa. Ja mielestäni on tärkeää, että ihmiset tietävät sen ja että tilanne on selvä — sillä sitä se todella on.”

Lisää luettavaa