Johnny Cash soitti viimeisen keikkansa vain kaksi kuukautta ennen kuolemaansa – ja se oli sydäntäsärkevä esitys

Johnny Cash nähtiin viimeisen kerran esiintymislavalla 15. heinäkuuta 2003. 71-vuotias Cash soitti Virginian Hiltonsissa puolen tunnin mittaisen konsertin, jonka aikana kuultiin I Walk the Linen, Folsom Prion Bluesin ja Sunday Mornin’ Comin’ Downin kaltaisia bravuureita – sekä aivan viimeisenä alla oleva Understand Your Man, Cashin alun perin vuonna 1964 levyttämä single, jota laulaja ei ollut esittänyt 25 vuoteen.

Rolling Stone muistelee keikkaa pitkässä artikkelissa. Konsertti järjestettiin kaksi kuukautta Cashin vaimon June Carter Cashin kuoleman jälkeen, ja artisti oli ymmärrettävästi edelleen järkyttynyt ja surullinen menetyksensä johdosta.

”June Carterin henki heittää varjonsa tänään ylleni. Hänen rakkautensa minuun ja minun rakkauteni häneen yhdistää meidät tämän maailman ja taivaan välillä”, Cash sanoi vaiti kuunnelleelle yleisölle.

”Luulen, että hän laskeutui tänään taivaasta vierailemaan luonani ja antamaan rohkeutta ja inspiraatiota – kuten hän on aina antanut.”

Cash oli liian heikko noustakseen lavalle yksin, mutta itsepintaisesti vaati, ettei häntä saanut viedä mikrofonin eteen pyörätuolissa. Niinpä kaksi avustajaa saatteli country-legendan mikrofonin luo.

Johnny Cash kuoli 12.9.2003 diabeteksen aiheuttamiin komplikaatioihin.