”Joka kerta hänet nähdessäni ajattelin, että poikarukkahan on täysin sekaisin” – Elton John muistelee Michael Jacksonin myöhempiä vuosia kirjassaan

Jackson ei osannut olla aikuisten kanssa, Elton John kirjoittaa.
15.10.2019 13:23

Sir Elton John on tänään julkaissut elämäkertateoksensa Me, jossa laulaja-lauluntekijä kertoo avoimesti elämästään, urastaan sekä kollegoistaan. Independent-lehti on julkaissut kirjasta pätkän, jossa tämä muistelee edesmennyttä Michael Jacksonia, jonka John tapasi ensimmäistä kertaa popin kuninkaan ollessa vasta 13- tai 14-vuotias. John kertoo erityisesti Jacksonin myöhempien vaiheiden olleen rankkaa seurattavaa sivusta.

”Hän oli mitä hurmaavin lapsi, mutta jossain vaiheessa tulevina vuosina hän alkoi irtaantua muusta maailmasta omaan todellisuuteensa hieman Elvis Presleyn tavoin”, John kirjoittaa ja muistelee erityisesti erästä illallistapahtumaa, johon John oli kutsunut Jacksonin silloisen psykiatrin. Laulaja saapui tilaisuuteen psykiatrin mukana, muttei syönyt mitään.

”Jonkin ajan kuluttua hän nousi pöydästä sanomatta sanaakaan ja katosi. Pari tuntia myöhemmin löysimme hänet viimein mökistä, jossa taloudenhoitajani asui: siellä hän istui ja katseli, kun Michael Jackson pelasi videopelejä 11-vuotiaan poikansa kanssa. Jostain syystä [Jackson] ei vain tullut yhtään toimeen aikuisten seurassa”, John kertoo.

”Luoja tietää, mitä hänen päässään liikkui tai mitä lääkkeitä häneen pumpattiin, mutta joka kerta hänet nähdessäni ajattelin, että poikarukkahan on täysin sekaisin. Eikä ollenkaan hyvällä tavalla. Hän oli aidosti mieleltään epäterve ja hänen seurassaan oli ahdistavaa olla. Se oli todella surullista, mutta häntä ei voinut enää auttaa; hän oli jo poissa omassa maailmassaan ympärillään vain sellaisia ihmisiä, jotka kertoivat hänelle sen, mitä hän halusi kuulla.”

Lisää luettavaa